SEGRE

INICIATIVES POLÍGON

L'Incasòl impulsa la nova zona industrial del Pla d'Almacelles

El pla parcial estarà al setembre i a la tardor, la reparcel·lació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l’Incasòl, Albert Civit, va explicar ahir a un grup d’empresaris d’Almacelles que l’empresa pública ha donat llum verda a la nova zona industrial SUD-11 i SUD-12, coneguda com el Pla d’Almacelles. La comissió d’Urbanisme de Lleida va donar llum verda al projecte de l’Incasòl que inclou la construcció d’un desaigüe d’aigües pluvials i d’una bassa de laminació seca per regular els abocaments. Segons Civit, al setembre es podria presentar el pla parcial i a la tardor, els projectes de reparcel·lació i urbanització. També va assenyalar la possibilitat que alhora es concedeixin les primeres llicències a les empreses adjudicatàries de les parcel·les. Civit va informar sobre la possibilitat d’ubicar als terrenys de l’Incasòl pròxims a aquesta zona un parc fotovoltaic per subministrar les empreses i crear una àrea industrial sostenible i autogestionable.

Precisament aquests terrenys formen part de les cent hectàrees que el Govern va adquirir a finals de la dècada passada per al macroprojecte d’un polígon logístic vinculat a l’aeroport d’Alguaire, dividides en dos sectors que mai es van desenvolupar. El projecte original es considera actualment inviable per la seua gran extensió i pels seus elevats costos d’urbanització.

D’altra banda, Civit també va explicar que l’Incasòl redactarà el projecte de la biblioteca municipal d’Almacelles, la ubicació definitiva de la qual serà l’edifici històric del segle XVIII conegut com la Casa de les Sitges. D’aquesta manera es treballarà en la recuperació d’un edifici històric. Aquesta actuació tindrà un cost aproximat d’1,7 milions d’euros.

tracking