SEGRE

Mor l'exconselhèra d'Aran Merche Delaurens

Mor d’un infart mentre era traslladada en helicòpter a l’hospital de Vielha

Merche Delaurens.

Mor l'exconselhèra d'Aran Merche Delaurens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Merche Delaurens Deò, que va ser conselhèra de Cultura i de Salut i Benestar del Conselh Generau d’Aran les legislatures 1999-2003 i 2003- 2007, va morir aquest dijous després de tenir un infart als 63 anys. Mentre estava conduint per la carretera N-230 a l’altura d’Es Bòrdes, va parar el vehicle al notar que tenia problemes físics i ella mateixa va trucar a emergències per informar de la seua situació. Al lloc van acudir tant el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) com un helicòpter. Així mateix, es va tallar la carretera per facilitar que Delaurens pogués ser traslladada ràpidament en helicòpter a l’hospital de Vielha, però lamentablement va morir durant el trasllat abans d’arribar al centre hospitalari. El tall de la carretera N-230 per poder evacuar l’exconselhèra no va provocar gaires problemes de trànsit, encara que sí que es va saldar amb algunes cues.

La sobtada mort de Delaurens va provocar consternació a Aran, sobretot al Conselh Generau. Aquesta institució va destacar que “els vuit anys d’exercici de les seues responsabilitats van ser d’una exemplar dedicació, tenacitat i esforç per consolidar Aran com un veritable país”. A més, va indicar que “la pèrdua d’un ésser estimat sempre és dolorosa, però encara ho és més quan es produeix en plenitud de vida i amb possibilitats de disfrutar amb il·lusió de la famílies i de tot un projecte vital”.

Condol del síndic

“Com a síndic, i en nom de tots els conselhèrs d’Aran, lamentem profundament la pèrdua de la nostra companya i traslladem el més sentit condol a tota la família”, va afirmar el síndic, Carlos Barrera, després de conèixer la notícia.

tracking