SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERESINFRAESTRUCTURES CARRETERES

Foment i Generalitat ja negocien desviar els camions de l'N-240 a l'AP-2 fins a Lleida

Valoren suprimir la desviació obligatòria a l’autopista des de la capital de la Conca de Barberà al Pla de Santa Maria || Mor un veí de Vilanova de Prades en l’enèsim accident en aquesta carretera

Estat en què va quedar un dels dos turismes implicats en l’accident mortal d’ahir a l’N-240.

Estat en què va quedar un dels dos turismes implicats en l’accident mortal d’ahir a l’N-240.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment estudia ampliar la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 fins a Lleida. De moment, el veto als vehicles pesants s’aplica des de les Borges fins al Pla de Santa Maria i des de la seua posada en marxa el territori els principals partits reclamen allargar el tram bonificat de l’autopista fins a Lleida (sortida Lleida-Soses), perquè aquest és el trajecte en el qual es concentren la major part dels accidents mortals. De fet, en el tram lleidatà han perdut la vida 33 persones des de l’any 2009. Fonts pròximes al Govern van apuntar que “la major part dels camions entren i surten de l’autopista a Monblanc i el trànsit fins al Pla de Santa Maria és molt menor” (vegeu el desglossament). Per aquesta raó, la solució que es va posar sobre la taula dimarts en una reunió entre la Generalitat i Foment és suprimir la desviació obligatòria entre Montblanc i el Pla de Santa Maria i allargar les bonificacions fins a Lleida-Soses. Això suposaria eliminar uns 14 quilòmetres de restriccions a Tarragona i sumar-ne 33,5 més, per la qual cosa el tram vetat a camions passaria de 46,5 quilòmetres a 65,5. Les mateixes fonts van apuntar que l’Estat compta amb una partida de 14 milions a l’any per a les bonificacions del peatge (d’entre el 42 i el 50 per cent). El projecte de pressupostos del 2019 que no es va aprovar contemplava una partida de 4 milions més “per si s’avançava en l’ampliació de les prohibicions de pas”.

D’altra banda, un home va morir ahir i dos persones més van resultar ferides en l’enèsim accident a l’N-240 a Vimbodí i Poblet (Tarragona), a prop del límit amb la província de Lleida. Per causes que s’investiguen, dos turismes van xocar i un dels conductors va perdre la vida. La víctima mortal, J.M.P., de 42 anys d’edat, era veí de Vilanova de Prades (Conca de Barberà), segons van informar des del Servei Català de Trànsit. Els fets es van produir cap a les 14.30 hores i el sinistre va obligar a tallar la carretera durant mitja hora i després es va donar pas alternatiu. Aquest és el primer mort en un accident en aquesta carretera en el que va d’any, mentre que l’any passat van ser dos les persones que van morir a l’N-240. A més, aproximadament a les 09.00 hores una dona va resultar ferida lleu en un xoc entre una furgoneta i un cotxe al quilòmetre 93,6 de l’N-240, a l’altura de Juneda.

tracking