SEGRE

TURISME FAUNA

Isil estrena un recorregut per divulgar els hàbitats de l'ós

Un camí circular de 2,5 quilòmetres amb senyalització || Projecte perquè el visitin alumnes d’escoles de tot Catalunya

La presentació ahir del nou Camí de l’Ós a Isil.

La presentació ahir del nou Camí de l’Ós a Isil.FUNDACIÓN OSO PARDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poble d’Isil (Alt Àneu) va estrenar ahir el Camí de l’Ós, un itinerari de 2,5 quilòmetres dedicat a donar a conèixer l’hàbitat dels óssos. Es tracta d’un recorregut circular amb senyalització i reproduccions d’empremtes de plantígrad de mida natural, dissenyat perquè els visitants busquin el rastre de l’ós i coneguin quines altres espècies comparteixen el seu territori.

Aquesta localitat acull des de fa anys la Casa de l’Ós, l’únic equipament turístic dedicat a aquesta espècie al Pirineu. La presidenta de l’entitat municipal descentralitzada d’Isil i Alòs, Sofia Isús, va destacar el valor d’aquest recorregut com a “complement” per a l’oferta turística de la zona.

A la presentació va assistir també Guillermo Palomero, president de la Fundación Oso Pardo, entitat que participa en el projecte Piroslife. Palomero va valorar que aquest recorregut “permet a l’usuari conèixer la problemàtica de les espècies en perill d’extincio? com l’ós i també la seua biologia, els seus problemes de conservacio? i fins i tot les interaccions amb els humans”. El Camí de l’Ós formarà part d’un projecte escolar que la fundació, la UdL i l’entitat ecologista Depana posaran en marxa a centres de tot Catalunya.

tracking