SEGRE

ERC ACTE CENTRAL

Junqueras: “Després dels cops de porra, volen cortesia”

Amb referència al veto a Iceta com a senador, que Torrent justifica per “decència política” || Pueyo veu possible el canvi a la Paeria

ERC va celebrar ahir el seu acte central de campanya al pavelló de la Bordeta.

ERC va celebrar ahir el seu acte central de campanya al pavelló de la Bordeta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder i candidat d’ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, va criticar des de la presó de Soto del Real, a través d’un vídeo a l’acte central de campanya a Lleida, que se’ls demani “cortesia parlamentària” per fer senador el socialista Miquel Iceta. “No tenen escrúpols a l’hora de repartir cops de porra entre els votants o tancar a la presó els rivals polítics i després ens demanen que tinguem cortesia parlamentària.” “Ens ho demanen els que han posat a la presó, injustament, persones innocents”, va subratllar. En aquest sentit, el president del Parlament, Roger Torrent, va justificar el seu veto a Iceta per “decència política” perquè, altrament, haurien traït els seus ideals. “Si es pensen que amb gestos simbòlics n’hi ha prou, van molt equivocats. L’única manera de dialogar és mirant-nos de tu a tu”, va remarcar. Junqueras també va afirmar que “si alguna cosa incomoda l’Estat és haver de compartir escó amb un pres polític. Que em portin d’una presó a la seu del Parlament Europeu és una oportunitat que no podem perdre”. Així mateix, va pregar als lleidatans “la màxima implicació” perquè ERC guanyi les eleccions i “Lleida sigui la segona capital republicana de Catalunya”.

L’alcaldable republicà, Miquel Pueyo, va dir que “ens sentim forts per animar els lleidatans a veure el canvi possible. Per convertir-lo en una realitat, primer s’ha de somiar. Però el canvi no vindrà si esperem un altre moment”.

“Som nova gent per a un nou impuls”

ERC-MES-AM va celebrar ahir l’acte central de la campanya electoral a Tàrrega i l’alcaldable, Òscar Amenós, va destacar que “som nova gent amb noves idees per conformar un nou govern i donar un nou impuls a Tàrrega”. L’acte va comptar amb el suport de Marta Rovira, que va participar-hi a través d’un vídeo enregistrat, i de l’eurodiputat Jordi Solé.

tracking