SEGRE

PATRIMONI MUNDIAL

L'església romànica de Sant Joan de Boí també tindrà màping

Un espectacle de llum i so amb què ja compta Sant Climent de Taüll

Vista de l’interior de l’església de Sant Joan de Boí i de les seues pintures.

Vista de l’interior de l’església de Sant Joan de Boí i de les seues pintures.CENTRE D’INTERPRETACIÓ DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Joan de Boí projectarà imatges sobre els seus murs per mostrar als visitants la història i el significat de les pintures del temple, un dels nou que conformen el conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial. Incorporarà la tecnologia del màping, que es fa servir des del 2013 a Sant Climent de Taüll per recrear les pintures de l’absis mitjançant un espectacle de so i imatge tridimensional. L’ajuntament confia a posar-lo en marxa aquest mateix any.

L’alcalde, Joan Perelada, va explicar que compten ja amb el compromís del departament de Cultura i de la Fundació Banc Sabadell per sufragar part d’aquesta iniciativa juntament amb el consistori. El seu cost s’estima en més de cent mil euros.

Aquesta tecnologia es farà servir per divulgar la història i el significat de les pintures del temple

Per la seua part, personal de la conselleria, del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), del bisbat de l’Urgell, del Centre del Romànic i de l’empresa que va instal·lar el màping a Sant Climent col·laboren en la redacció del projecte i han presentat un primer esborrany al consistori.

La proposta per al màping de Sant Joan difereix de l’instal·lat a Sant Climent. Al temple de Taüll, es fa servir per recrear l’aspecte de l’antic absis, les pintures del qual s’exhibeixen actualment al MNAC. En canvi, a l’església de Boí s’utilitzaran contrastos de llum i foscor per dirigir l’atenció del públic a través de les pintures als murs mentre s’escolta una narració. “El projecte ja està molt encarrilat”, va concloure Perelada, que no opta a la reelecció. El consistori que sorgeixi de les eleccions ho haurà de concloure.

tracking