SEGRE

PROTESTA

Més de 300 persones, algunes del Segrià, es manifesten contra l'abocador de Riba-roja d'Ebre

Els contraris del projecte al.leguen que afectarà, entre altres, a municipis com Maials, Llardecans i Almatret

Més de 300 persones, algunes del Segrià, es manifesten contra l'abocador de Riba-roja d'Ebre

Més de 300 persones, algunes del Segrià, es manifesten contra l'abocador de Riba-roja d'EbreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 350 persones, algunes d'elles del Segrià, s'han manifestat aquest diumenge per rebutjar el projecte del dipòsit de residus industrials no perillosos que s'està construint al municipi de Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre) des de fa uns mesos, que segons els manifestants afectarà, entre altres, a municipis com Maials, Llardecans, Almatret i La Granja d'Escarp.

Les plataformes Ribera Digna i Almatret Net, conjuntament amb alcaldes i veïns del territori, s'han concentrat a Móra La Nova i han marxat fins al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ubicat a Móra d'Ebre, per demostrar la cohesió i l'oposició del territori, segons ha explicat el seu portaveu Àlex de la Guia. En contraposició, més d'un centenar de veïns de Riba-roja d'Ebre també han protestat a les portes de l'Ajuntament per defensar el projecte. Els partidaris asseguren que l'abocador suposarà una alternativa laboral i permetrà revertir la despoblació.

Els detractors del projecte de l'abocador de Riba-roja s'han concentrat aquest diumenge al matí al Pavelló d'Esports Municipal de Móra la Nova i, des d'aquest punt, han marxat uns dos quilòmetres fins al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, on s'ha llegit un manifest. Durant la manifestació s'han cridat consignes contràries a la instal·lació del dipòsit de residus acompanyats de lemes com 'Prou agressions al territori', 'la brossa és una nosa' i 'més pagesia, menys porqueria'.

El portaveu de la Plataforma Ribera Digna, Àlex de la Guia, ha recordat que els alcaldes de la zona estan treballant amb un contenciós administratiu i que la Generalitat està revisant les llicències ambientals.

tracking