SEGRE

ORGANYÀ

Aposta per consolidar Organyà com a referent del parapent

Una competició de parapent a Organyà.

Una competició de parapent a Organyà.LAURENT MERLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà vol convertir-se en destinació internacional de referència per a la pràctica del parapent i per això ha apostat per construir una estació d’aquest esport. Al voltant de 9.000 aficionats i professionals visiten cada any aquesta localitat per volar i es concentren en la que es coneix com la Muntanya Màgica. El consistori du a terme obres per valor de 450.000 euros, la major part subvencionades i finançades, que permetran multiplicar per dos l’espai actual. També per potenciar senderistes, el municipi disposarà d’una àrea de servei per a autocaravanes.

El municipi ha guanyat aquesta legislatura una nova sala d’actes, a l’última planta de l’edifici consistorial, a canvi d’acollir durant tres anys les oficines de la unió temporal d’empreses (UTE) que executa les obres de millora de la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, que inclouen la construcció del túnel de Tres Ponts.

Els representants polítics que surtin elegits el 26-M hauran de vetllar pel compliment del compromís de l’Institut Català del Sòl per al desenvolupament del polígon dels Vilansats, llargament reivindicat pel municipi i que aportarà sòl industrial a la comarca. La crisi va frenar fa anys el projecte i els veïns van tornar a conrear els terrenys però el Govern català s’ha compromès ara novament a impulsar-lo. També queda pendent la reivindicació de comerços i restauradors, que demanen renovar el paviment de la travessia d’Organyà, molt deteriorat pel pas dels anys.

tracking