SEGRE

Pla d'Urgell. Més que un referent firal

Mollerussa busca reactivar el renovat centre per a vianants i recuperar el lideratge comercial

D'esquerra a dreta: Joan Simeón (PP), Joel Bastons (PSC), Marc Solsona (JxC-M) i Engelbert Montalà (ER C).

Pla d'Urgell. Més que un referent firalJ. Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa ha afrontat aquest últim mandat un dels canvis més importants: la millora i conversió en zona de vianants del centre urbà. Ha estat un dels projectes més ambiciosos de l’ajuntament durant les últimes dècades, que ha de servir per rellançar la ciutat com a capital comercial i de serveis. Aquestes obres van generar algunes queixes de comerços i establiments per les molèsties als clients però des de principis d’any han aportat una renovada imatge del centre, principalment de les places de l’Ajuntament, Pla d’Urgell, Major i Manel Bertrand, i dels carrers adjacents.

En aquest mandat que finalitza, la ciutat també ha guanyat una pista d’atletisme al parc de la Serra i el primer pas per a vianants per sota de les vies del tren, a més de la nova estació d’autobusos a la zona nord, a l’inici de la carretera de Linyola. Des de fa gairebé un segle i mig, es manté com una de les capitals de referència al sector primari i de la maquinària agrícola gràcies a la Fira de Sant Josep mentre aposta per les noves tecnologies amb la Mollerussa Lan Party, que reuneix participants de diferents punts de l’Estat. Són emblemàtics també el Museu de Vestits de Paper i el dels Canals d’Urgell, mentre que té a pocs quilòmetres el principal símbol del Pla d’Urgell, el recuperat Estany d’Ivars i Vila-sana. En canvi, la ciutat no ha pogut recuperar la vitalitat que va tenir als anys vuitanta i noranta com a capital del lleure nocturn. També va patir un fiasco amb el festival Monamour. A nivell cultural, destaca la recuperació de sessions estables de cine al Centre Cultural l’any passat després el tancament del Cinema Urgell l’any 2014. Des de la restauració de la democràcia, Mollerussa ha estat governada per CiU (actualment, PDeCAT) amb l’única excepció del mandat socialista de Teresa Ginestà, que va acabar el 2010 amb la seua dimissió després de trencar-se el pacte amb Esquerra.

Des d’aleshores governa Marc Solsona, que com a cap de llista de Junts per Mollerussa intentarà renovar la majoria absoluta aconseguida el 2011 i del 2015. El PSC presenta un nou candidat: Joel Bastons; per Esquerra repetirà Engelbert Montalà i pel Partit Popular, Joan Simeón, mentre que per primera vegada hi haurà una candidatura de Ciutadans, amb Ramon Vilaltella, i Josep Antoni Hereu intentarà aconseguir representació per a En Comú Podem. Totes les formacions coincideixen en la necessitat de portar a terme accions per reactivar el comerç després de la reforma del centre; millorar el transport públic, especialment el de l’obsoleta línia de tren Lleida-Manresa; resoldre el dèficit de places de residència per a la tercera edat i l’ampliació del CAP

tracking