SEGRE

SALUT ALIANCES

Un acord amb l'hospital de Sabadell reduirà les llistes d'espera de 'trauma'

Especialistes del Parc Taulí passaran visita i operaran juntament amb l’equip de la Seu

L’acord reduirà la llista d’espera de Traumatologia de la Seu.

L’acord reduirà la llista d’espera de Traumatologia de la Seu.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell reduirà les llistes d’espera de les consultes i operacions del servei de Traumatologia amb la firma d’un conveni amb l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Professionals d’aquest centre passaran visita, duran a terme guàrdies i practicaran intervencions quirúrgiques al centre mèdic de l’Alt Ur-gell a través d’una aliança que “no és puntual”, sinó que “soluciona la falta d’especialistes de forma permanent”, tal com va explicar ahir el director de l’hospital de la Seu, Francesc Guerra.

La llista d’espera, segons les dades que va oferir ahir el centre, oscil·la entre 30 i 45 dies, una xifra que es veurà reduïda “fins als 20 o 25 dies” una vegada estigui en ple funcionament la nova estratègia, que comença aquest mes de juny. L’acord també preveu formació continuada a l’hospital català per als professionals que formen part de la plantilla de la Seu d’Urgell. Guerra va detallar que l’equip de Traumatologia actual dota el centre mèdic de tres jornades completes i que amb l’acord es passarà a 4,5 jornades. El coordinador del servei de Traumatologia de la Seu serà el mateix que el del Parc Taulí.

L’acord també permetrà ampliar el catàleg de patologies que tracta en aquests moments el centre urgellenc i a partir del juny inclourà problemes de l’esquena (actualment són derivats al centre de referència de Lleida) i cirurgia del peu i de la mà. El centre mèdic buscava des de finals de l’any passat especialistes per poder donar cobertura a la vacant que tenia aquesta especialitat. Feia mesos que els responsables mèdics negociaven amb l’hospital de referència, en aquest cas l’Arnau de Vilanova, però la falta d’especialistes a la capital ha fet ampliar l’aliança a grans hospitals de referència de Barcelona.

tracking