SEGRE

PATRIMONI TURISME

Els veïns de Seurí participen en la promoció de l'església

Les noves pintures ja reben visitants

Visitants a l’església de Seurí a finals de l’any passat.

Visitants a l’església de Seurí a finals de l’any passat.AJUNTAMENT DE SORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’església de Sant Víctor de Seurí ja rep visitants que hi van a contemplar les pintures a la fresca de l’artista Santi Moix, inaugurades al novembre. De forma paral·lela, l’ajuntament de Sort, el bisbat de l’Urgell i l’associació de veïns de Saurí han fet els primers passos per col·laborar en la gestió i promoció d’aquest temple, convertit en un atractiu turístic al ser un exemple rar d’arquitectura medieval l’interior del qual acull art contemporani.

El ple de Sort va aprovar aquesta setmana un primer conveni amb la diòcesi i l’associació de veïns de Saurí per promocionar l’església. Acords posteriors hauran de delimitar-ne les funcions i l’aportació de cadascuna de les parts. El PDeCAT, a l’oposició, va lamentar que no hi hagi encara més concreció d’aquests aspectes. Per la seua part, el govern de Fem Municipi i la CUP va recalcar que aquest acord formalitza una col·laboració que ja està en marxa.

La iniciativa va sorgir dels veïns de Seurí el 2015. El bisbat és amo del temple i ha contractat l’empresa que porta a terme visites guiades. El projecte ha rebut aportacions públiques del municipi, la Diputació i la Generalitat.

tracking