SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

La Seu posa de moda els aerotaxis

La firma andorrana El Teu Soci Aeri, que opera des de l’aeroport pirinenc, va portar a terme 262 serveis l’any passat, un 30% més || París, Lisboa, Madrid o Ginebra, principals destinacions

A l a pista de l’aeroport es van poder veure de prop diferents aeronaus.

A l a pista de l’aeroport es van poder veure de prop diferents aeronaus.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vols a demanda operats des de l’aeroport d’Andorra-la Seu van a l’alça i el 2018 es va tancar amb 262 operacions, una xifra que representa un increment de més del 30 per cent respecte a l’any anterior, el 2017, quan es van comptabilitzar 199 serveis.

Són xifres que va oferir ahir l’empresa andorrana TSA El Teu Soci Aeri, la primera i única companyia instal·lada a l’aeroport que ha consolidat el servei d’aerotaxi des que l’equipament va aconseguir els permisos per a les operacions comercials el 2015.

El 2018 es van portar a terme 262 operacions amb els aerotaxis. El 2017 se’n van comptabilitzar 199

L’empresa andorrana espera l’homologació per utilitzar el sistema d’aproximació amb GPS

El 2017 va transportar 420 passatgers, una xifra que el 2018 es va incrementar fins als 531. La firma disposa d’un reactor Cessna Citation II, amb capacitat per a vuit persones i un radi d’operacions de gairebé 3.000 quilòmetres de distància, i acaba d’adquirir una segona aeronau amb les mateixes prestacions que començarà a volar en un termini de dos mesos. Manel Pinó, soci de TSA, va destacar ahir l’increment de les operacions que els ha portat a doblar la flota “per poder donar resposta a totes les peticions”. Va explicar que algunes de les destinacions més freqüents són París, Lisboa, Madrid o també Ginebra o Brussel·les, la major part de les quals realitzades per clients que volen per motius de negoci o esportistes de clubs privats.

La firma espera l’homologació per poder utilitzar el sistema d’aproximació instrumental amb GPS que permetrà “treballar d’una forma més continuada” i oferir “més fiabilitat” als passatgers, ja que ara “podem fer moltes operacions però sempre estem pendents que la meteorologia sigui la correcta, la qual cosa és un hàndicap”. La firma valorava també la necessitat de dotar la pista d’il·luminació per poder realitzar vols nocturns.

L’empresa opera així mateix com a transport medicalitzat i d’òrgans i ofereix cursos de formació oficial de pilot de drons (RPA) i cursos de pilot privat (PPL) i comercial (CPL), tot això des de les instal·lacions de l’aeroport de la Seu d’Urgell. Els alumnes són majoritàriament veïns del Principat d’Andorra.

L’aeroport d’Andorra-la Seu va organitzar ahir una jornada de portes obertes i centenars de persones van passejar per les instal·lacions al llarg del matí. Una exposició d’aeronaus de la Federació Aèria Catalana i l’oportunitat de visitar la torre de control amb els tècnics d’Aeroports de Catalunya, que van mostrar el material i els sistemes que utilitzen diàriament per facilitar les maniobres de les aeronaves, van ser les activitats que van atreure més públic durant la jornada.

A l a pista de l’aeroport es van poder veure de prop diferents aeronaus.

A l a pista de l’aeroport es van poder veure de prop diferents aeronaus.C. SANS

tracking