SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Talarn podrà reprendre les obres d'un local municipal aturades més de 6 anys

L’ajuntament és amo a la fi dels terrenys privats on va iniciar la construcció

Imatge d’arxiu de l’edifici municipal que fa anys que està paralitzat a Talarn.

Imatge d’arxiu de l’edifici municipal que fa anys que està paralitzat a Talarn.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou ajuntament de Talarn després de les eleccions municipals tindrà la possibilitat de reprendre les obres de l’edifici municipal a l’entrada de la localitat, un equipament que va quedar a mig construir fa més de sis anys. L’estructura de dos plantes va començar a alçar-se l’any 2010 sobre terrenys que no eren encara propietat del municipi, sinó d’una veïna. Això va provocar la retirada de subvencions per part de la Generalitat i anys de tràmits per regularitzar la situació d’un immoble públic en una finca privada.

La construcció d’aquest edifici municipal estava subjecta a una permuta de terrenys amb la propietària de la finca que no es va dur a terme en el seu moment. Després de mesos de tramitació i de reiterades exigències de documentació per part del registre de la propietat, l’ajuntament ha culminat a la fi aquest procés i ha pogut inscriure com a seus els terrenys on s’alça l’estructura inacabada.

Fonts pròximes a l’operació van corroborar que han completat els tràmits registrals, un fet que treu l’obra d’un impàs obligat que ha durat anys. A partir d’ara, reprendre’n o no la construcció serà decisió del pròxim govern al capdavant de l’ajuntament. Si finalment la reprèn, haurà de decidir també quin ús s’ha de donar a aquesta edificació. En el moment en què els treballs es van interrompre, el municipi ja havia gastat 220.000 euros en aquest immoble sense ús. L’ajuntament disposava a començaments d’aquesta dècada de 126.000 euros més per concloure les obres, procedents d’una subvenció de la Generalitat.

Tanmateix, el Govern va canviar d’opinió quan va constatar que s’estaven executant en terra que no era de propietat municipal.

tracking