SEGRE

ELECCIONES

SEGARRA | ERC iniciarà contactes amb tots els partits a Cervera

Santacana, més predisposat a pactar amb Junts i la CUP || Guissona i Torà necessitaran acords per sumar majories

Joan Santacana.

Joan Santacana.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ERC, que va ser la llista més votada a Cervera, iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb totes les formacions polítiques que han aconseguit presència a la Paeria. Joan Santacana, cap de llista dels republicans, va manifestar que inicialment es reunirà amb Solucions i Futur (SiF) i el PSC, i posteriorment amb Junts i la CUP, formacions aquestes últimes amb les quals ERC ha manifestat una millor predisposició per arribar a acords. Per aconseguir la majoria, ERC (amb quatre edils) requereix el suport dels 3 edils de Junts, o bé de dos de les altres tres formacions que n’expliquen amb dos edils cada una (CUP, PSC i SiF).

A Guissona, Junts (5 edils) té previst aquesta setmana reunir-se primer amb Primàries, formació que amb dos edils els donaria la majoria. Malgrat tot, Jaume Ars, candidat de Junts, va manifestar que es tracta només d’una primera ronda de contactes amb totes les formacions, i està disposat també a donar cabuda a ERC al govern “perquè del que es tracta és de treballar en equip”.

A Torà, ERC té quatre edils dels cinc necessaris per tenir majoria absoluta. Per aquesta raó, els republicans van explicar que el cap de setmana començaran contactes amb Primàries, que amb dos edils els donaria la majoria. Els 18 municipis restants de la comarca tenen majoria per governar amb els resultats de les eleccions.

ERC iniciarà contactes amb tots els partits a Cervera

ERC iniciarà contactes amb tots els partits a Cervera

tracking