SEGRE

ELECCIONES

URGELL | Perelló estén la mà a ERC i la CUP a Tàrrega

Els cupaires tanquen la porta a un pacte amb JxCat i ERC es manté com “l’equip del canvi” || El PSC serà decisiu

Membres d’ERC-MES celebrant diumenge els 5 edils, rècord històric a Tàrrega, davant la seua seu.

Membres d’ERC-MES celebrant diumenge els 5 edils, rècord històric a Tàrrega, davant la seua seu.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guanyadora de les eleccions a la capital de l’Urgell, Rosa Maria Perelló (Junts per Tàrrega), va mantenir ahir la seua negativa a pactar amb el PSC. Segons Perelló, “se’ns fa molt difícil pactar el govern amb un partit que manté els nostres representants a la presó”. L’alcaldessa en funcions de Tàrrega va explicar que ahir a la nit es va reunir amb la seua formació i que en els propers dies pretenen fer-ho amb ERC i la CUP, amb els portaveus de la qual ja va contactar per telèfon i no descarta intentar un pacte.

Per la seua part, el cap de llista d’ERC-MES, Òscar Amenós, va dir que “no hi ha cap novetat respecte a diumenge” i va ratificar la seua negativa a pactar amb el PSC. Quant a un possible acord de govern amb Perelló, Amenós només va apuntar: “Ja ho hem deixat ben clar aquests dies.” Durant la campanya, la seua candidatura es va presentar com “l’equip que farà possible el canvi que la ciutat necessita”. És previst que els republicans es reuneixin dijous per analitzar els resultats i acordar els pròxims passos a seguir. El cap de llista de la CUP, Dani Esqué, va assegurar que “encara no ens hem reunit ni nosaltres mateixos” i va tancar la porta a un possible pacte amb Junts per Tàrrega, “com ja vam avançar en campanya”. Quant a pactar amb el PSC, Esqué va dir que “primer hem de valorar els resultats internament”. ERC i la CUP sempre han mostrat interès a pactar si bé els falta un edil per a la majoria absoluta. Finalment, el portaveu socialista, Silveri Caro, va explicar que “directament ningú no s’ha posat en contacte amb mi encara que sí indirectament”.

En els comicis de diumenge, Junts per Tàrrega va aconseguir 7 edils. ERC va obtenir 5 regidors, la CUP 3, i el PSC, 2. Davant d’aquests resultats i les diferents possibilitats de pacte, tot apunta que el PSC serà decisiu per a la constitució del futur govern de l’ajuntament de Tàrrega.

URGELL | Perelló estén la mà a ERC i la CUP a Tàrrega

URGELL | Perelló estén la mà a ERC i la CUP a Tàrrega

tracking