SEGRE

SERVEIS AVARIES

Almacelles construeix un 'bypass' per assegurar la qualitat de l'aigua

Davant de les queixes dels veïns per la fetor i el mal sabor

Les obres del ‘bypass’ a l’embassament d’Almacelles.

Les obres del ‘bypass’ a l’embassament d’Almacelles.AJUNTAMENT D’ALMACELLES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almacelles i la firma Aqualia, que gestiona el subministrament d’aigua potable al municipi, han portat a terme millores a l’embassament principal per millorar la qualitat de l’aigua arran de les queixes dels usuaris per la pudor i el mal sabor de l’aigua.

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per construir una desviació de l’aigua al voltant del pantà per connectar directament l’entrada al pantà amb sortida cap a la potabilitzadora.

Aquesta actuació ha de permetre millorar la qualitat de l’aigua, ja que s’evitaria el contacte amb una alga, causant de la fetor i el mal gust. Estudis i analítiques en diferents punts de la xarxa i els dipòsits van evidenciar que el problema és organolèptic, però no de salut pública. Paral·lelament també s’han portat a terme estudis per determinar la presència de l’alga causant de la fetor. Es va comprovar que aquesta es trobava al pantà del qual se subministra la planta potabilitzadora. El consistori i Aqualia van apuntar que en tot moment l’aigua continua sent potable i apta per al consum humà.

tracking