SEGRE

COMUNICACIONS LÍNIES FÈRRIES

FGC recorre a maquinistes externs per al Tren dels Llacs a l'anar-se'n els seus a Renfe

Alsa Ferrocarril s’adjudica el contracte fins a final de temporada al novembre

Imatge del primer comboi de la temporada del Tren dels Llacs, que va començar el 20 d’abril.

Imatge del primer comboi de la temporada del Tren dels Llacs, que va començar el 20 d’abril.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya recorrerà a partir de demà a maquinistes externs per al Tren dels Llacs fins al 2 de novembre després que els tres conductors adscrits a aquesta línia se n’hagin anat a Renfe. Alsa Ferrocarril SA aportarà un maquinista i un tècnic d’operacions en les divuit circulacions que queden enguany.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recorrerà a partir de demà a maquinistes d’una empresa externa per al Tren dels Llacs (a la línia de la Pobla) després que els tres conductors d’aquest servei turístic se n’hagin anat a treballar a Renfe. En total, 8 dels 12 maquinistes de la plantilla de FGC comencen a treballar per a l’operadora estatal a partir del juny i, d’aquests, 3 estan adscrits al Tren dels Llacs. Per aquesta raó, FGC va treure a concurs el servei d’operació d’aquesta línia, que s’ha adjudicat a Alsa Ferrocarril SA per uns 80.000 euros. Des de FGC van explicar que aquesta contractació s’ha dut a terme per “garantir el servei”, que s’“oferirà amb normalitat”. Per la seua part, des d’Alsa Ferrocarril van assegurar que aportaran un maquinista i un tècnic d’operacions per a cada un dels 18 dies de circulació del Tren dels Llacs fins al final de la temporada 2019 (que va començar el 20 d’abril i acabarà el 2 de novembre) i la resta del personal continuarà sent de FGC. El contracte contempla la possibilitat de pròrroga per al 2020, encara que des de l’empresa de la Generalitat van assegurar que la seua prioritat és que els treballadors siguin “propis”. Així mateix, des de FGC van assenyalar que els seus maquinistes estan “hiperqualificats”, perquè compten amb una llicència de conducció de tipus B, necessària per donar servei a l’estació de Lleida. Això és perquè 1,9 quilòmetres de l’estació de la capital del Segrià cap a la Pobla necessiten una certificació especial perquè és un espai per on circulen l’AVE i altres trens. Tenir aquest permís acredita els conductors de la línia de la Pobla per treballar als trens de Renfe. Fonts de FGC van assenyalar que estan “fent formacions i reclutant personal” per reposar els treballadors que se’n van a l’operadora estatal.

Promoció per atreure més turistes a Lleida

Atreure més turistes a les comarques lleidatanes i d’interior, augmentar la despesa mitjana dels visitants fins als 191 euros per persona i dia i aconseguir desestacionalitzar les visites són tres dels principals objectius del Pla Estratègic de Turisme 2019-2022, que ahir va ser presentat a Lleida pel director general de Turisme, Octavi Bono. Va apuntar que l’objectiu és augmentar el reconeixement de la marca Catalunya i consolidar la destinació turística com a referent a la Mediterrània i el lloc on viure una experiència única i de qualitat. El pla preveu mesures que millorin la competitivitat del sector i augmentar les inversions per millorar la qualitat i diversificar l’oferta. Per això, el Govern facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures. Bono va destacar que el pla s’articula a través de set eixos que van “des de l’experiència turística o els aspectes de governança fins a l’organització del conjunt d’actors i la reorganització territorial”. Va afegir que “volem distribuir millor l’activitat al territori i en el temps, aconseguir una despesa més elevada dels visitants i afrontar un creixement més intel·ligent en clau de sostenibilitat”, va dir. Així mateix, està previst que el turisme estranger a Lleida augmenti un 1,5 per cent cada any durant la propera dècada. Des del 2003 el nombre de turistes estrangers ha crescut un 45%. En concret, la demarcació va rebre el 2018 un total de 184.266 visitants estrangers, segons dades del Patronat de Turisme. Lleida va registrar l’any 2018 1,2 milions de visitants.

tracking