SEGRE

INICIATIVES GUERRA CIVIL

Obren una fossa comuna a Alguaire i n'anuncien més

Arqueòlegs inicien els treballs || La Generalitat entregarà el document de nul·litat del consell de guerra d’una víctima

Imatge d’arxiu dels treballs a la fossa del Soleràs.

Imatge d’arxiu dels treballs a la fossa del Soleràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat avança en el seu pla per a la recuperació de la memòria històrica i ja ha començat els treballs d’obertura d’una nova fossa de la Guerra Civil. Es tracta de la que es troba al cementiri d’Alguaire, on els arqueòlegs ja han començat a treballar. La consellera de Justícia, Ester Capella, visitarà avui aquesta localitat del Segrià i entregarà el document que acredita la nul·litat del consell de guerra d’una de les víctimes enterrades a la fossa d’Alguaire. Està previst que Capella anunciï avui també l’exhumació de més fosses de la Guerra Civil i el franquisme a Catalunya.

Segons el mapa de fosses de la Generalitat, a Lleida n’hi ha més de 200. La del Soleràs, a l’antic cementiri, és la més gran que el Govern ha exhumat fins a la data. En aquest municipi s’han trobat més d’un centenar de restes i el gener passat es van enterrar les quatre primeres víctimes identificades amb el Programa d’Identificació Genètica de la Generalitat, que creua l’ADN de restes trobades a les fosses amb el de possibles familiars vius. També s’han exhumat fosses a Figuerola d’Orcau, Gavet de la Conca, Tremp i Vilanova de Meià.

tracking