SEGRE

BALAGUER

«La ciutadania ha de decidir quin projecte local és prioritari»

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer.

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Igansi Vidal ha aconseguit la primera majoria absoluta d’ERC en la història democràtica de Balaguer. Ho ha fet amb els 2.989 vots que li asseguren una governabilitat fàcil durant els pròxims quatre anys. Són nou regidors dels disset que formen el consistori de la capital de la Noguera. Sense encara poder contenir l’alegria, assegura que aquesta majoria també pesa al comportar més responsabilitat. “Significa que hem d’estar a l’altura de tota la gent que ha confiat en nosaltres i saber administrar aquests resultats de la millor manera possible”, afirma. Segons Vidal, els últims resultats electorals donen tranquil·litat davant de la gestió del dia a dia sense haver de pensar en el bloqueig polític de l’últim any i mig.

“Tanmateix, no podem viure en una bombolla i posar els peus a terra”, diu. Assegura que buscarà consensos amb la resta de forces polítiques de l’ajuntament, especialment per abordar els temes més importants de ciutat. “La nostra voluntat és comptar amb més opinions, no fer-ho sols i per aconseguir-ho necessitem consensos més amplis. Respecte a les primeres actuacions que realitzarà l’equip de govern, l’alcalde en funcions assegura que seran les que van quedar parades per l’ordre de la Junta Electoral Central. Entre aquestes, detalla el pla d’igualtat, la reforma horària o desencallar els processos participatius. Explica que es tracta d’obres i actuacions pendents que van quedar paralitzades. “Ara podrem afrontar-les sense cap impediment judicial, com acabar la modernització de la part interna de l’ajuntament o desencallar el projecte per tancar la pista poliesportiva del barri del Secà”.

Malgrat tot, Vidal assegura que durant aquest mandat s’haurà d’afrontar com executar tres grans projectes: recuperar l’antic cine Comtal com a teatre amb una capacitat per a tres-centes persones i sala cultural; la construcció d’una nova piscina coberta municipal i una pista d’atletisme per atendre la forta demanda esportiva de la capital de la Noguera. Així mateix, Vidal assegura que serà la ciutadania de Balaguer a través de la participació ciutadana la que decidirà quin d’aquests tres projectes s’ha d’executar. “Consultarem als veïns què és el prioritari i si es pot fer”, explica. “Es tracta de projectes molt importants per al futur de la ciutat i ha de ser la ciutadania la que decideixi”, diu. Afegeix que la recuperació del cine Comtal com a teatre i sala cultural és un projecte molt ambiciós però que donaria a Balaguer un valor afegit des del punt de vista cultural. Explica que ben aviat el consistori presentarà una aplicació (app) que ha estat creada per tècnics de l’ajuntament i que permetrà als veïns presentar suggeriments a l’ajuntament, així com informar de qualsevol incidència municipal. Vidal també es mostra satisfet que cap de les forces de la dreta espanyola, PP, Ciutadans i Vox, no obtinguessin representació a l’ajuntament. “Una cosa que és bona per a Balaguer perquè la manera de fer política passa a ser menys agressiva i més respectuosa. Serà més tranquil i crec que és positiu per a l’ajuntament i per a la ciutat en general”. Esquerra Republicana ha aconseguit la majoria absoluta a l’ajuntament de Balaguer i la formació també ha guanyat en setze dels trenta municipis de la comarca, cosa que li permet recuperar el consell comarcal de la Noguera, ara governat per Junts per Catalunya, que tornarà a ser republicà.

Jordi Ignasi Vidal / erc-am

tracking