SEGRE

CERTÀMENS TRADICIONS

Rialp mostra la història tèxtil

Deu anys de certamen amb una mostra de Vestits de Paper

La desfilada de roba ‘L’Evolució del Vestir’, que es va celebrar ahir en el marc de la fira.

La desfilada de roba ‘L’Evolució del Vestir’, que es va celebrar ahir en el marc de la fira.AJUNTAMENT DE RIALP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una vintena d’artesans i unes altres vint parades ambulants de productes agroalimentaris, entre d’altres, participen aquest cap de setmana en la X edició de la Fira dels Oficis i Menestrals de Rialp, que organitza l’ajuntament amb la col·laboració d’algunes de les entitats locals. El bon temps va animar el públic a assistir a aquest aparador d’oficis antics que omple els carrers d’aquesta població del Sobirà i que ahir va reunir desenes de visitants.

Aquesta edició de la fira se centra en l’activitat dels sastres i modistes, que durant el segle passat va ser una de les més importants de la població. S’ha de recordar que fins a finals del segle XX hi va haver a la localitat dos fàbriques tèxtils. La fira compta amb una exposició de fotos i elements relacionats amb aquests dos oficis i durant la jornada d’ahir també es va celebrar un taller de costura i patronatge organitzat pels veïns de Rialp. L’alcalde, Gerard Sabarich, va explicar que també hi ha una exposició de Vestits de Paper de Mollerussa. La jornada d’ahir va comptar amb un Xou culinari, una desfilada titulada L’Evolució del Vestir i un sopar popular amb bingo.

Per avui es preveu, a més del tradicional mercat de la fira artesanal, un concert a càrrec d’alumnes de l’Escola de Música del Pallars, una exhibició de balls tradicionals de l’Esbart Dansaire de Rialp i una xarrada de Sònia Morell, assessora i experta en imatge del web The Trobat, que parlarà sobre teixits, moda i imatge.

tracking