SEGRE

MOLLERUSSA

«Volem que les decisions importants passin per Mollerussa»

Marc Solsona, alcalde electe de Mollerussa.

Marc Solsona, alcalde electe de Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

On n’hi ha dos n’hi ha tres per a Marc Solsona. L’alcalde en funcions de la capital del Pla d’Urgell ha revalidat per segona vegada consecutiva la majoria absoluta per Junts per Catalunya (abans CiU) amb un total de 2.727 vots. Són una cinquantena més que als comicis del 2015 però, davant de l’augment de participació (un total de 18.886, uns 1.400 més) ha perdut dos regidors en favor d’Esquerra Republicana de Catalunya.

“La valoració és molt positiva. L’objectiu era renovar la majoria absoluta i hem estat a onze vots d’aconseguir el desè regidor.” Solsona va assegurar que ja treballa per definir el nou equip de govern, que haurà d’abordar múltiples reptes. “No tenim un pla estrella, sinó un univers de projectes, cadascun important en el seu àmbit”, va remarcar Solsona.

Entre aquests hi ha dotar la ciutat de més places de residència per a la tercera edat: “Plantegem una fórmula mixta publicoprivada en edificis existents propietat de les entitats bancàries que doni resposta a la necessitat local, sense oblidar el projecte d’ampliació de Can Jaques”, va remarcar l’actual primer edil en funcions. A nivell industrial, preveu la possibilitat de desenvolupar dos nous sectors que garanteixin el creixement de les empreses i permetin la instal·lació de noves. Convertir els Vestits de Paper en patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco és el principal objectiu en l’àmbit turístic. En aquest sentit, va anunciar “futures exposicions a l’estranger” que donin més visibilitat al certamen. Entre els nous projectes de ciutat figura estudiar la viabilitat d’un autobús urbà, ampliar el carril bici i canviar sentits de direcció de diversos carrers per millorar la circulació urbana. Així mateix, va destacar el paper estratègic de la ciutat: “Volem que les decisions importants no passin de llarg de Mollerussa, sinó per, i si pot ser, a Mollerussa. No ens quedarem quiets veient com passen les coses, sinó que farem el que sigui necessari per aconseguir el millor per a la ciutat.” A l’hora de governar, Solsona allarga la mà a l’oposició: “Volem aconseguir grans consensos, tal com ho hem fet en els passats quatre anys en decisions importants.”

A nivell comercial, el portaveu de Junts per Catalunya a Mollerussa va voler destacar les noves oportunitats que ofereix el centre per als vianants i va apostar per ampliar l’àmbit comercial a noves zones: “Hi ha carrers potents com l’avinguda Generalitat, el carrer Navarra o Prat de la Riba, alhora que cal reactivar l’avinguda Catalunya.” Seran, doncs, uns “nous temps de dinamització comercial, turística, social i cultural, aprofitant el nou centre”. Respecte als resultats de Junts per Catalunya, va explicar que “partíem d’una situació molt bona, amb 439 alcaldies a Catalunya. Després dels resultats de les eleccions, se n’han perdut moltes, algunes de molt significatives”, de manera que va apostar per “reformular-nos per continuar sent la primera força i recuperar la confiança perduda”. Va remarcar que “el fet que Puigdemont hagi arrasat a les europees ens ha de fer entendre que no és un problema de lideratge ni de marca”. No descarta assumir alts càrrecs, encara que va subratllar que “el primer és Mollerussa. Les meues portes estan obertes a tot el que pugui fer que representi un bé per a la ciutat. Seguiré amb la meua tasca de diputat i a partir d’aquí, ja veurem. I si no passa res, estic content de ser on sóc”.

Marc Solsona / jxCat-Junts

tracking