SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

El síndic d'Aran Carlos Barrera renuncia al Conselh i deixa la primera línia política

CDA va perdre els comicis locals el 26-M i la conselhèra Anna Díaz tampoc prendrà possessió || Paco Boya (UA) el substituirà al càrrec al guanyar les eleccions

Imatge de Carlos Barrera, l’actual síndic d’Aran.

Imatge de Carlos Barrera, l’actual síndic d’Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual síndic d’Aran, Carlos Barrera, no formarà part del nou Conselh Generau que va sorgir de les eleccions municipals del 26-M i que es constituirà previsiblement el pròxim 18 de juny, després de la Hèsta d’Aran. Fonts pròximes al partit van explicar ahir que es tracta d’una decisió personal del síndic en funcions i que Barrera no recollirà l’acta com a edil electe. La persona que el substituirà al govern aranès “es determinarà a nivell de partit”, Convergència Democràtica Aranesa (CDA), segons van assegurar les mateixes fonts. Val a recordar que CDA va perdre la majoria absoluta al Conselh en favor d’Unitat d’Aran (UA, aliat amb el PSC).

Barrera va aconseguir el seu escó al Conselh Generau per Castièro, mentre que els altres tres en joc en aquest terçó van ser per a UA. De la mateixa manera, també renunciarà a l’acta l’actual conselhèra de Turisme, Anna Díaz, que era la número 2 de la llista de CDA a Castièro. Díaz tornarà a la seua feina anterior al departament de promoció turística del Conselh. Rosa Maria Salgueiro i Juan Antonio Caubet ocupaven els llocs 3 i 4 de la candidatura per Castièro. A més, resulta que Salgueiro va ser elegida regidora a l’ajuntament de Vielha, ja que era la número 2 de CDA per al consistori i la formació va obtenir tres escons amb la candidatura encapçalada per Pau Perdices. De fet, UA va guanyar les eleccions al Conselh.

Unitat d’Aran va vèncer en 5 dels 6 terçons i Barrera, de CDA, va aconseguir el seu escó a Castièro

Per la seua part, CDA va perdre la majoria de l’anterior mandat del Conselh i Paco Boya tornarà a ser investit síndic en substitució de Barrera. Boya ja va ser síndic entre els anys 2007 i 2011. El passat 26-M, UA va vèncer en cinc dels sis terçons aranesos i CDA només es va imposar a Arties i Garòs. Això va provocar que UA obtingués nou dels tretze escons del govern aranès i CDA es quedés només amb quatre davant els set que va obtenir l’any 2015. Per la seua part, el PRAG va perdre la representació a la corporació, en la qual havia tingut un escó en les cinc eleccions anteriors des de les del 1999. A més, Amassa, Unides Podem i Ciutadans no van aconseguir entrar al Conselh Generau.

Vint anys encapçalant el Conselh dels 28 després de la recuperació El síndic d’Aran en funcions, Carlos Barrera, renuncia a l’acta al Conselh després de 20 anys dirigint-lo de forma interrompuda. Barrera va ser escollit com a síndic a les eleccions del 1995 i va ser al capdavant de la corporació fins al 2007, quan va ser substituït per Paco Boya (UA). Quatre anys més tard, el 2011, va tornar a guanyar les eleccions i ha estat al càrrec fins ara. Després que es constituís el nou Conselh, Boya el substituirà de nou.Des del 1991, quan es van recuperar les institucions araneses per llei, hi ha hagut quatre síndics: Pilar Busquets (mare de Mireia Boya, que optava a síndica per Amassa), Amparo Serrano, Carlos Barrera i Paco Boya.

tracking