SEGRE

URBANISME LITIGI

Golmés adapta la normativa per regularitzar la planta de Lactalis

Dóna així compliment a una sentència del TSJC del 2017

L’ampliació de Lactalis a Golmés.

L’ampliació de Lactalis a Golmés.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Golmés treballa en una nova modificació de la normativa urbanística que va permetre a l’empresa Lactalis ampliar la planta de Puleva en aquest municipi del Pla d’Urgell, ubicada al davant de l’avinguda de la Pau de Mollerussa. D’aquesta manera, dóna resposta a la sentència que va dictar el 2017 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, resolució que es va recórrer al Tribunal Suprem, que al seu torn va donar per vàlid el que havia dictat el TSJC.

La resolució anul·la l’acord de la comissió d’Urbanisme de Lleida del 2012 que va modificar la planificació urbanística de Golmés per qualificar com a sòl industrial els terrenys fins llavors residencials on Puleva va procedir a ampliar-se, unes obres que es van inaugurar finalment l’any 2014. El TSJC va assegurar que el canvi no obeeix a raons d’utilitat pública sinó que només satisfà les expectatives privades.

Segons l’alcalde, Jordi Calvís, la modificació del pla se centrarà a justificar precisament aquest fet i poder demostrar l’interès públic del pla parcial.

tracking