SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Nega haver-se quedat amb 302.000 euros de la funerària a Belianes

Un extreballador s’enfronta a sis anys de presó

L’acusat, ahir a l’Audiència de Lleida.

L’acusat, ahir a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida va jutjar ahir un veí de Belianes, O.N.A., acusat d’apropiar-se indegudament 303.209,53 euros de la funerària del poble en la qual va treballar des de l’any 2007 fins a mitjans del 2014. Els propietaris de l’empresa, que exerceixen l’acusació particular, van sol·licitar una condemna de sis anys de presó mentre que la Fiscalia en va demanar cinc per un delicte continuat d’apropiació indeguda.

L’acusat va negar que s’hagués quedat els diners de la funerària, fins i tot va afirmar que en va posar de la butxaca i que es deu a una revenja dels seus caps perquè els va denunciar a Hisenda. Sobre les nombroses transferències del compte de l’empresa a la seua, va afirmar que era “perquè la funerària tingués líquid per pagar en diner B”.

Diu que les transferències que es va fer al seu compte eren per pagar proveïdors en “diner B”

Va afegir que ho va fer amb el consentiment d’un dels caps. Els empresaris, que són germans, van negar amb rotunditat aquesta versió i van afirmar que havien estat enganyats.

D’aquesta manera, tant per al fiscal com per a l’acusació particular, el veí de Belianes es va aprofitar que era l’encarregat de comptabilitat, després que un dels propietaris tingués un ictus i l’empresa cometés certes irregularitats, per “lucrar-se amb un clar desplaçament professional”. El fiscal va afirmar que estava acreditat que el mateix dia que l’acusat es transferia diners al seu compte (quantitats de fins a 7.000 euros) feia disposicions en cases d’apostes o d’inversió. En canvi, segons la defensa, amb l’estudi dels comptes es demostra que l’acusat, després de transferir-se els diners, els ingressava en un compte de la funerària que hi havia en un altre banc. “No volia ocultar res perquè ho posava al seu nom”, va afirmar el lletrat.

tracking