SEGRE

POLÍTICA ARAN

Barrera se'n va carregant contra Goiat i diu que posa en risc tota la reintroducció de l'ós

L’actual síndic d’Aran afirma que aquests exemplars no s’han convertit en un atractiu turístic ni dinamitzadors econòmics || No repetirà al Conselh, però encara seguirà a la presidència de CDA

Imatge de Carlos Barrera, actual síndic d’Aran i que ha renunciat a l’acta com a edil electe.

Imatge de Carlos Barrera, actual síndic d’Aran i que ha renunciat a l’acta com a edil electe.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actual síndic d’Aran, Carlos Barrera (CDA), va oficialitzar ahir la renúncia a l’acta d’edil electe al Conselh davant de la Junta Electoral Provincial després de vint anys de forma interrompuda al càrrec, com ja va avançar SEGRE. CDA va perdre les eleccions del 26-M al Conselh i Unitat d’Aran va obtenir majoria absoluta, per la qual cosa Paco Boya serà el nou síndic. Barrera va assegurar després que renunciés que entre els reptes de futur de la Val hi ha la gestió dels óssos i va afirmar que Goiat posa en risc la reintroducció de l’espècie pels reiterats atacs. Va assenyalar que les administracions signants de la reintroducció (Espanya, Catalunya, Aragó, Navarra i França) “haurien de ser els primers interessats a extreure Goiat del medi” perquè “ha tornat a posar en crisi la reintroducció”. Barrera va assegurar que l’animal no s’ha convertit en un atractiu turístic ni en un dinamitzador econòmic.

L’actual síndic no deixarà la presidència de CDA i continuarà “treballant per al partit” i intentarà “il·lusionar nous valors” per “deixar les coses estructurades per a les pròximes eleccions”. No obstant, va assegurar que no té la intenció “de ser vitalici enlloc”. Altres dels projectes per al futur de la Val Aran són, segons Barrera, “fer créixer l’ús social de l’aranès” i la millora de l’N-230. El ministeri de Foment va presentar l’any passat diverses alternatives per a aquesta carretera, encara que el síndic en funcions va assegurar que des de CDA defensen que “són inacceptables per al territori per l’impacte que comportarien per a Aran”. Barrera va assegurar que els 20 anys que ha estat síndic han estat de “dedicació ferma i convençuda” i va agrair el treball i esforç dels conselhèrs que l’han acompanyat. La número 2 per Castièro (terçó pel qual Barrera va aconseguir l’escó), l’actual conselhèra Anna Díaz, també va renunciar a l’acta i el seu lloc l’ocuparà la número 3, Rosa Maria Salgueiro, que podria renunciar com a regidora a Vielha. La portaveu de CDA serà l’actual alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela. El síndic en funcions va remarcar que l’últim mandat ha estat complicat pel context polític català i que per l’1-O “vam intentar mantenir, i crec que ho vam aconseguir, la neutralitat del Conselh com a institució”. Així mateix, va demanar a Boya, als nous conselhèrs i al poble aranès que no vegin la Generalitat com “un enemic” i va afegir que fer-ho seria “un error estratègic de dimensions descomunals”.

tracking