SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Intoxicades una mare i la seua filla a la Vansa i Fórnols

Les dos, de 48 i 8 anys, van ser evacuades a l’hospital de Tremp || Els Bombers apunten a la mala combustió d’una caldera

Vista de l’ajuntament de la Vansa i Fórnols.

Vista de l’ajuntament de la Vansa i Fórnols.J. GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una mare i la seua filla de 8 anys van resultar intoxicades ahir a la matinada per la mala combustió de la caldera en una casa de la Vansa i Fórnols, segons van informar els Bombers de la Generalitat. Les dos intoxicades van ser evacuades en dos ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Comarcal del Pallars. La dona, de 48 anys, presentava un pronòstic greu, segons el SEM. Els serveis d’emergència van rebre l’avís d’emergència pocs minuts abans de dos quarts de tres de la matinada en un immoble familiar d’aquesta localitat de l’Alt Urgell, en el qual residien dos menors. Fins al lloc dels fets es van traslladar dos dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van apagar la caldera i van ventilar les instal·lacions. S’ha de recordar que una de les majors intoxicacions per monòxid de carboni a les comarques lleidatanes es va produir el febrer del 2015 a Vilanova de la Barca quan 39 persones d’entre quatre i vuitanta anys van haver de ser ateses per la mala combustió d’una estufa de propà a la penya barcelonista del poble, on havien acudit per veure la retransmissió en directe del partit entre el Barça i el Vila-real. En aquella ocasió, onze persones van ser traslladades a l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí perquè se sotmetessin a un tractament a la cambra hiperbàrica, que elimina el monòxid de carboni mitjançant oxigen pur en alta pressió.

Així mateix, un dels últims incidents d’aquest tipus va tenir lloc a mitjans del mes de desembre passat en una torre de Juneda, on set adults i tres nens de 5, 8 i 14 anys també van resultar intoxicats a la nit a causa de la mala combustió d’una estufa. Tots ells van ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova per nàusees, entre altres símptomes. Set d’ells presentaven un pronòstic menys greu, mentre que quatre tenien un quadre lleu. Segons va explicar llavors l’alcalde de Juneda, es tractava de diverses parelles amb fills que estaven sopant en una zona amb diverses torres i magatzems.

tracking