SEGRE

PATRIMONI VEGETACIÓ

Arrelen tres figueres al campanar de Tàrrega

Inicien les gestions per retirar-les || Amb l’objectiu d’evitar danys a l’estructura

Una de les figueres (a la part lateral), al costat de més vegetació.

Una de les figueres (a la part lateral), al costat de més vegetació.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El campanar de l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega té nous inquilins. Es tracta d’almenys tres figueres silvestres que han aconseguit arrelar entre les pedres i que són visibles des del carrer, tant des de la plaça Major com del carrer del Carme i de la plaça dels Àlbers.

El regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, va explicar ahir que ja han iniciat les gestions per retirar-les, tot i que de moment no suposen cap perill, amb el temps les arrels de les plantes podrien ocasionar danys a l’estructura d’un dels edificis més emblemàtics de la ciutat catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) des del mes d’abril del 2017.

Per la seua banda, Pijuan va recordar que recentment s’ha aprovat el projecte de rehabilitació de la coberta del cimbori i les façanes associades al temple religiós que també contempla l’eliminació d’aquesta vegetació. El projecte integral compta amb un pressupost de 152.537 euros, quantitat que serà finançada per la parròquia i el bisbat de Solsona així com amb diferents ajuts públics.

Així, algunes de les figueres han aparegut a la part exterior del campanar, de manera que l’actuació haurà d’anar a càrrec d’operaris especialitzats en treballs verticals o requerirà una grua de grans dimensions que els permetrà arribar fins als punts on es troben els arbres, per procedir a la tala i, seguidament, poder aplicar un tractament herbicida per tal d’evitar la possibilitat que rebrotin.

tracking