SEGRE

FIRES CERTÀMENS

Sant Guim de Freixenet tindrà jornades tècniques sobre l'ou el 2021

Més de 6.000 visitants a la Fira de l’Ou

Durant la jornada es reparteixen 20.000 ous entre els visitants.

Durant la jornada es reparteixen 20.000 ous entre els visitants.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Guim de Freixenet va celebrar ahir la Fira de l’Ou més massiva. Segons l’alcalde, Francesc Lluch, van passar pel certamen més de 6.000 visitants i s’estudia que d’aquí a dos anys, coincidint amb el 25 aniversari, ampliar-la amb unes jornades tècniques dedicades a l’ou i a les gallines ponedores que són l’especialitat local que va donar origen al certamen. Per a Lluch, es tracta de crear un complement a les activitats i convertir el certamen en un referent del sector.

En aquesta edició es van entregar els ous de plata a l’escriptora i periodista Empar Moliner, que va recordar que l’ou és un “aliment espectacular, tant que si juguem a escollir els 5 millors aliments del món, l’ou és un d’aquests”. Amb aquest premi es destaca el compromís polític i social amb el territori de Moliner. En aquest sentit, Lluch va voler també dedicar la present edició del certamen a Oriol Junqueras i Carme Forcadell, que van presidir el certamen el 2014 i 2015, respectivament. L’entrega la va fer la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va participar en la jornada.

Cada any una de les entitats de la cultura popular del territori presideix la celebració. L’any passat va ser el Ball de Gitanes de Cervera, i aquest any va anar a càrrec dels quatre Nans de Tàrrega, creats per l’associació Guixanet en homenatge a veïns entranyables de la ciutat com són el Guantxo, la Rosalia, el Pio i Guixanet, i tots ells es van estrenar amb una cercavila.

Durant el matí es va oferir als visitants 20.000 ous a raó de mitja dotzena per persona, un esmorzar amb 2.000 ous ferrats, l’ou de xocolate trossejat de la factoria Vicens d’Agramunt, que cada any inaugura la fira, i 1.000 iogurts de la casa El Pastoret de la Segarra.

Els carrers de Sant Guim van oferir més d’una desena d’activitats dedicades al producte estrella de la fira, l’ou, bona part de les quals jocs infantils, i un centenar de parades de productes de proximitat.

tracking