SEGRE

COMARCAS

Demanen 24 anys de presó per un accident mortal a l'N-240

La família de Marta Soria, la jove de les Borges morta el 2016

Monòlit dedicat a Marta Soria al lloc on va morir.

Monòlit dedicat a Marta Soria al lloc on va morir.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La família de Marta Soria, la jove de les Borges Blanques que va morir als 27 anys en un accident a l’N-240 a Lleida l’octubre del 2016, sol·licita dos condemnes de 24 anys de presó per als dos conductors acusats de causar el sinistre, segons l’escrit d’acusació a què ha tingut accés SEGRE.

La família considera que els dos conductors, un home i una dona, van ser autors d’un delicte d’homicidi dolós i no d’un homicidi per imprudència perquè tots dos “coneixien el perill concret” que comportava la seua conducta, atès que consideren que estaven fent una cursa il·legal amb un clar rol de “perseguidor” i “perseguit” quan es va produir l’accident.

Per aquest delicte, sol·liciten que se’ls imposi a cada un d’ells 15 anys de presó. També els acusen dels delictes de conducció temerària (cinc anys més de presó) i d’omissió del deure de socors (quatre més).

En el cas de no considerar-ho un homicidi dolós, l’acusació particular sol·licita, subsidiàriament, que se’ls imposi sengles penes de quatre anys de presó en lloc de 15 anys per l’homicidi.

La família de Marta Soria exerceix l’acusació particular i un dels seus lletrats és Josep Maria Peiró. Aquesta part argumenta que “els dos vehicles es trobaven circulant d’una forma negligent, al circular de nit a alta velocitat i sense salvaguardar la distància de seguretat, realitzant una conducció imprudent amb un clar rol de perseguidor i perseguit”.

Un dels vehicles anava a entre 129 i 159 quilòmetres per hora, va fer un avançament antireglamentari i va acabar col·lidint frontalment contra el turisme de Marta Soria. Com a conseqüència de l’impacte, el cotxe de la víctima va caure dins del canal auxiliar d’Urgell. Cap dels dos conductors acusats “va manifestar l’existència de la implicació de cap altre vehicle en l’accident, ni va alertar altres conductes, constituint tot plegat una greu omissió del deure de socors”.

El Senat va aprovar al febrer endurir el Codi Penal per establir penes més extremes per als accidents de trànsit provocats per imprudències i castigar amb fins a nou anys de presó els homicidis per imprudència.

tracking