SEGRE

INFRAESTRUCTURES EQUIPAMENTS

Fins a 20 companyies aèries desisteixen d'operar a la Seu perquè no té GPS

En els últims tres anys, al no estar garantida la visibilitat a l’aeroport

Ábalos conversa amb el conseller Calvet, a l’esquerra.

Ábalos conversa amb el conseller Calvet, a l’esquerra.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No disposar d’un sistema d’aproximació instrumental a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell ha fet que fins a 20 companyies aèries desisteixin d’operar en aquestes instal·lacions en els últims tres anys. Ho van assegurar ahir fonts pròximes a l’equipament, que van lamentar el nou retard que va anunciar el ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, divendres passat a la Trobada al Pirineu a l’apuntar que per problemes “tècnics de seguretat” l’estudi per implementar el GPS a l’aeroport de la Seu es demorava deu mesos més, la qual cosa va generar indignació al territori.

Segons les mateixes fonts, les companyies que han declinat apostar per la infraestructura són de procedència espanyola, francesa i portuguesa, però també algunes amb base a Anglaterra o els Països Nòrdics. Totes organitzen vols comercials, tant regulars, xàrter, com operacions puntuals que, al no disposar de la seguretat, han desistit de plantejar cap actuació.

I és que el servei que pot oferir en aquests moments l’aeroport de la Seu “és totalment anticomercial”, van denunciar. De fet, les llicències amb què operen algunes companyies ja veten totes aquelles actuacions en aeroports que no disposin d’ajuda per maniobrar.

Els nous estudis tècnics a què està sent sotmesa la infraestructura a càrrec d’una empresa suïssa especialitzada en operativa d’instal·lacions en zones geogràfiques complexes contemplen l’execució d’un nou vol de prova, anunciat ja fa alguns mesos, i que podria programar-se per després de l’estiu. Mentre no s’obtingui l’aval per al GPS, les operacions continuaran sent limitades als dies en què les condicions de visibilitat siguin òptimes.

tracking