SEGRE

POLÍTICA PACTES DESPRÉS DE LES ELECCIONS

'Sociovergència' a Senterada i es perfila també al Pont de Suert

Socialistes i JxCat governaran aquesta localitat del Pallars després de fer campanya com si fossin una sola llista || Tot apunta al mateix acord a la capital de la Ribagorça

Jaume Gilabert.

Jaume Gilabert.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Socialistes i JxCat governaran junts a Senterada, en virtut d’un pacte que es va forjar abans de les eleccions municipals. Els membres d’aquestes dos candidatures van fer campanya com si fossin una de sola, amb fullets en els quals figuraven les sigles d’ambdós formacions: Compromís (vinculada al PSC) i Junts per Senterada. Ho van fer així perquè cada candidat pogués presentar-se pel seu partit favorit, en una localitat on es vota amb llistes obertes i els veïns no han de limitar-se a una de sola a l’elegir els edils. El resultat va donar dos escons a la candidatura socialista, dos a la de JxCat i un a la d’ERC. Les dos primeres formaran govern amb Antoni Toló (Compromís) a l’alcaldia.

Una aliança similar es perfila al Pont de Suert, on tot apunta que JxCat seguirà al govern amb el suport dels socialistes. Els acords entre PSC i l’actual JxCat, hereva de l’antiga Convergència, han estat poc freqüents fins ara a Lleida, i menys encara després de l’aplicació del 155 a Catalunya. Fins a la fundació del PDeCAT el 2016, es coneixia aquests pactes com “sociovergència”. En el mandat anterior, es va donar a Tàrrega fins que el PDeCAT va trencar la seua aliança amb el PSC.

Gilabert no serà diputat provincial d’ERC L’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, no repetirà com a diputat provincial d’ERC durant el pròxim mandat a la Diputació. Així ho va corroborar ahir el mateix Gilabert, que va recalcar que és a disposició del partit i es va declarar que està també disposat a estudiar qualsevol proposta de la seua formació política per assumir noves responsabilitats. Gilabert va presidir l’ens provincial entre els anys 2007 i 2011 i ha estat el portaveu del grup d’ERC a l’oposició durant els vuit anys següents, sota el govern de l’actual PDeCAT.

tracking