SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen el professor de guitarra acusat d'abusos sexuals a Aran

L’Audiència considera que no s’ha provat que vexés una nena i diu que preval la presumpció d’innocència || La Fiscalia demanava 3 anys i mig de presó

El judici es va celebrar el passat 22 de maig a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el passat 22 de maig a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha absolt per falta de proves el professor de guitarra d’una escola de música de Vielha que va ser jutjat acusat d’abusar sexualment d’una alumna d’11 anys. El tribunal considera que “la prova aportada per declarar la culpabilitat de l’acusat se’ns mostra fràgil, vulnerable i debilitada” i com a conseqüència ha d’aplicar el principi in dubio pro reo, és a dir, que en cas de dubte s’ha de resoldre a favor de l’acusat.

En el judici, que es va celebrar el passat 22 de maig, la Fiscalia va sol·licitar una condemna de tres anys i mig de presó mentre que l’acusació particular va elevar la petició fins als quatre anys de pena. L’acusat va negar els fets i la seua advocada va demanar l’absolució. Durant la vista, un psicòleg de l’Equip d’Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) va considerar creïble el relat de la nena, que actualment té 14 anys. La menor no va denunciar els suposats fets fins a dos anys després al tornar a veure l’acusat, que va deixar l’escola de música per ser vigilant municipal. Respecte a la demora de la denúncia, el tribunal afirma que el mateix psicòleg de l’EATAV va afirmar que “pot propiciar algunes variacions del succés, fins i tot una reinterpretació del que realment va esdevenir-se”. L’Audiència també posa de manifest que la menor, “en clara contradicció, va continuar rebent en solitari classes de l’acusat”. Els fets denunciats haurien ocorregut entre gener i març del 2016 i la menor no es va donar de baixa del centre fins al desembre. Per tot plegat, la Sala “no pot abordar amb la necessària certesa una solució de condemna en l’absolut convenciment de l’esdeveniment dels fets denunciats”, per la qual cosa absol l’acusat. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Fiscalia va anunciar que no recorrerà però es desconeix què farà l’acusació particular.

tracking