SEGRE

Fiscalia investiga si Sabarich i Balasch cobraven dietes dobles

Arran de denúncies per presumpta malversació

Antoni Balasch.

Antoni Balasch.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències per determinar si dos càrrecs electes, Gerard Sabarich i Antoni Balasch, van cobrar dietes per duplicat d’institucions on han ocupat llocs de forma simultània com a membres del PDeCAT. Aquesta investigació s’inicia arran de denúncies d’un particular que els atribueix una presumpta malversació.

Sabarich, alcalde de Rialp i vicepresident en funcions de la Diputació, va ser objecte de tres investigacions de Fiscalia durant el mandat anterior, totes arxivades sense indicis de delicte. La nova denúncia apunta ara a uns 12.000 euros cobrats de forma suposadament indeguda, fruit de rebre per duplicat dietes de l’ajuntament i l’ens provincial per viatges entre Lleida i Rialp.

Quant a l’alcalde d’Albesa, Antoni Balasch, va rebre de l’ajuntament 0,21 euros per quilòmetre per viatges a Barcelona el 2017, quan era diputat al Parlament i, com a tal, rebia 28.000 euros a l’any per a desplaçaments. El 2018, Balasch va afirmar que només va cobrar el cost del combustible que consumia el seu propi cotxe en viatges per a gestions municipals.

tracking