SEGRE

EQUIPAMENTS RECTORIA

Cabanabona demolirà l'antiga rectoria pel perill d'esfondrament

El consistori ha tancat l’accés per evitar danys majors.

El consistori ha tancat l’accés per evitar danys majors.AJUNTAMENT DE PERAMOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Cabanabona ha donat llum verda al projecte de demolició de l’antiga rectoria pel risc greu de caiguda de l’edifici. No obstant, els treballs no s’executaran fins que les orenetes acabin de niar a les parets d’aquest immoble, segons va explicar el regidor d’obres, Josep Pampalona. L’edifici, que s’ubica a la plaça Major, va ser construït a jova (voluntariat) per veïns del poble i després va passar a mans del bisbat de la Seu d’Urgell.

Fa més d’una dècada, el consistori va aconseguir tornar a comprar l’edifici al bisbat per 60.000 euros. Malgrat això, la falta de manteniment i els mètodes de construcció no han facilitat que l’edifici resisteixi el pas del temps en les millors condicions i la teulada ja s’està desplomant, va explicar Pampalona.

El consistori ja ha tancat la casa per evitar danys majors. “Hem de retirar l’habitatge per respectar la seguretat de les cases del costat”, va dir. L’antiga rectoria té 300 metres quadrats per planta i la demolició està valorada en 53.000 euros. El consistori preveu la construcció d’un nou edifici en el qual s’ubicarà el local social i la nova seu de l’ajuntament municipal, que ara s’ubica en una casa de lloguer al centre de la població.

Mitja dotzena d’esglésies esperen millores El mes passat de febrer, Alpicat va tancar l’església per problemes estructurals, el cinquè temple de les comarques de Lleida que ha hagut de tancar, després que ho fessin els de Rosselló, Almenar, la Granja d’Escarp i Algerri, al constatar el mal estat d’aquest últim. El 2016 es va desplomar la torre de l’església de Rosselló. La majoria de municipis tenen sobre la taula projectes per poder arreglar els temples, canviar les cobertes o millorar les estructures, de cara a mirar d’evitar més despreniments.

tracking