SEGRE

ENSENYAMENT SERVEIS

Menjador gratis per a nens amb necessitats especials

El Parlament avala una proposta del PSC que demana la gratuïtat del servei || A petició d’una família de Peramola

Imatge d’arxiu de Maria Orrit, amb el seu pare l’hivern passat.

Imatge d’arxiu de Maria Orrit, amb el seu pare l’hivern passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir la proposta de resolució del PSC per garantir la gratuïtat del servei de menjador a alumnes amb necessitats especials. La mesura, que va comptar amb les abstencions dels grups d’ERC i JxCat, donarà resposta a la petició d’ajuda que des de fa més de tres anys reclamava la família de Maria Orrit Mas, la nena de Peramola de sis anys amb un alt grau de dependència ocasionada per una malaltia genètica molt poc comuna, que es veu obligada a fer fins a 130 quilòmetres de trajecte amb vehicle particular cada dia perquè la petita rebi atenció especialitzada en una escola de Solsona.

La família reclamava al departament d’Educació una ajuda personal de monitoratge al menjador del centre, ja que la nena no pot menjar sola. Aquesta subvenció li han denegat de forma reiterada al desplaçar-se a un centre de fora de la comarca i no ser el de referència (en aquest cas l’escola d’Oliana). Durant l’últim any, la família ha buscat recursos a través de campanyes per recaptar diners i afrontar el pagament del monitor (350 euros mensuals) perquè la nena pugui quedar-se a dinar al col·legi i estar així escolaritzada tota la jornada.

La família reclamava un monitor al menjador del centre, ja que la nena no pot menjar sola

La mare, Maria Mas, valorava ahir l’aprovació de la proposta com “un pas més cap a la inclusió plena” de nens com la Maria a l’escola. Segons Mas, fins ara s’han aprovat molts decrets i lleis relatives a la inclusió que a la pràctica no s’han acabat aplicant i “esperem que aquesta no sigui una més”. Va recordar que la petició que feia la família “no era econòmica sinó per tenir una prestació del servei de monitor”.

En qualsevol cas, Maria Mas es va mostrar satisfeta perquè l’ajuda propiciarà “un desenvolupament màxim de les capacitats” i permetrà millorar la conciliació de la vida laboral i familiar.

tracking