SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Seròs cedeix els terrenys a Interior per iniciar el nou parc de bombers

Les obres es podran començar el 2020 i estan pressupostades en 800.000 euros

L’interior del parc de bombers de Seròs apuntalat.

L’interior del parc de bombers de Seròs apuntalat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Seròs ja ha remès a la conselleria d’Interior la documentació que avala la cessió dels terrenys per construir el nou parc de bombers, ja que l’actual està des del 2016 apuntalat pel seu mal estat. Segons l’alcalde en funcions, Gabriel Pena (ERC), el mes de maig passat es va ratificar la cessió d’una finca al consistori per part d’Explotacions Agropecuàries Ferran-Agustí a canvi d’una altra de la mateixa extensió; i se’n va expropiar una altra després que el Jurat d’Expropiacions de la Generalitat en taxés el preu, ja que no es va poder arribar a un acord amb els seus propietaris.

En total, la parcel·la on es construirà el nou parc de bombers té uns 3.000 metres quadrats. El consistori ha hagut de pagar 7.000 euros per quedar-se amb part del terreny on s’aixecarà l’equipament i que ja ha traspassat a la Generalitat. Es tracta de l’últim pas perquè la conselleria pugui abordar les obres. El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar a mitjans d’abril la licitació del nou parc de bombers d’aquesta població del Baix Segre, que substituirà l’actual, construït fa més de vint anys i que es troba en molt males condicions. La intenció és que les obres, pressupostades en 800.000 euros, comencin l’any 2020.

En un principi la nova infraestructura hauria d’haver-se iniciat l’any passat però es va demorar ja que els terrenys triats en una primera opció es trobaven en zona inundable, per la qual cosa l’esmentat espai no era idoni d’acord amb el decret aprovat per l’Estat a finals del 2016.

Aquesta qüestió ha quedat conclosa amb la cessió dels nous terrenys. De moment, la vintena de bombers voluntaris estan a les antigues instal·lacions que han motivat nombroses queixes durant anys entre els efectius.

tracking