SEGRE

Alba Pijuan substitueix Òscar Amenós com a candidata a l'alcaldia d'ERC-MES a Tàrrega

Necessita almenys un vot a favor del PSC per desbancar Rosa Maria Perelló, de JxCat

Alba Pijuan

Alba Pijuan substitueix Òscar Amenós com a candidata a l'alcaldia d'ERC-MES a Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número 2 de la llista d’ERC-MES a Tàrrega, Alba Pijuan, és la nova candidata dels republicans a l’alcaldia de la capital de l’Urgell després de la renuncia del cap de llista, Òscar Amenós, que ha al·legat “motius personals”. ERC-MES optarà a l’alcaldia de la capital de l’Urgell amb un govern en coalició amb la CUP, partit amb el qual aquesta tarda seguiran les negociacions. Els republicans han emès un comunicat en què afirmen que “volem liderar un govern de canvi, progressista i independentista, que faci possible un nou estil de govern a Tàrrega. Això es concreta en un govern que apliqui els principis de la participació ciutadana, de la transparència, de la justícia social i de la defensa de les llibertats nacionals. Després de les converses mantingudes amb totes les forces polítiques presents al consistori, s’ha treballat per consensuar un programa de govern amb la CUP per als propers quatre anys”.

Tot i això, perquè demà Pijuan pugui ser investida alcaldessa de Tàrrega necessita d’almenys un vot a favor del PSC, ja que ERC-MES (5) i la CUP (3) sumen 8 regidors i l’arc consistorial està format per 17 edils. En cas contrari, l’alcaldessa de Tàrrega per als pròxims quatre anys serà Rosa Maria Perelló, de Junts per Catalunya, que encapçala la llista més votada en els comicis del passat 26 de maig.  D’altra banda, Òscar Amenós també ha renunciat a l’acta de regidor i la seva vacant l’ocuparà Núria Robert, número 6 de la candidatura.

ERC-MES de Tàrrega ha agraït a través de les xarxes socials “la tasca duta a terme pel fins ara cap de llista, Òscar Amenós, que ha impulsat el projecte i ha fet possibles uns resultats històrics. Lamentem la seva renúncia per qüestions personals i comptem amb el seu suport i experiència per fer possible un nou govern”.

tracking