SEGRE

La Diputació de Lleida destina 3,5 milions d'euros als consells comarcals

En concepte d'assistència tècnica i cooperació municipal

El ple de la Diputació que es va celebrar ahir.

El ple de la Diputació que es va celebrar ahir.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni entre la institució i els consells comarcals lleidatans en matèria de cooperació i assistència tècnica corresponent a l'anualitat 2019, que preveu una aportació de la diputació de 3.590.000 euros. El Ple també ha donat llum verda al projecte constructiu de millora del tram de la carretera LV-7031, entre l'Albi i Cervià de les Garrigues. El projecte tindrà un cost d'uns 2,1 milions d'euros i ara en comença la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per tal que es pugui licitar. Altrament, el Ple ha aprovat incrementar a 200.000 euros l'aportació a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec per al període 2017-2019, 50.000 euros més dels previstos inicialment.

La Diputació de Lleida ha aprovat el conveni de col·laboració amb els consells comarcals lleidatans, que suposarà una aportació a aquests ens per part de la diputació lleidatana de 2.230.000 euros pel Servei de cooperació i assistència als municipis; i d'1,360.000 euros, pel Servei d'Assistència Tècnica (SAT) per les funcions públiques necessàries a les corporacions locals, la qual cosa suposa una inversió total de 3.590.000 euros.

Augment de l'aportació al Geoparc Conca de Tremp-Montsec

D'altra banda, el Ple corresponent al mes de juny ha aprovat incrementar en 50.000 euros l'aportació que fa el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec a través d'un conveni de col·laboració, que era de 150.000 euros pel període 2017-2019, després que aquesta entitat entrés a formar part l'abril del 2018 de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Aquest increment, comporta augmentar l'aportació dins als 200.000 euros per a l'actual trienni.

Aquest reconeixement, que s'ha de validar en un període de quatre anys, implica el compliment del Pla Director que té com a objectiu dissenyar una estratègia integrada per a la gestió del sector geològic com a activitat econòmica basada en els recursos endògens de la geodiversitat i el patrimoni abiòtic (Geologia, Paleontologia, Edafologia i Mineria) i orientada a reforçar i diversificar el desenvolupament sostenible, econòmica, mediambiental i social del territori.

L'Associació, a partir d'aquest Pla Director, aprova un Pla d'Acció anual amb l'objectiu de garantir el creixement del territori en tots els pilars que fonamenten el Geoparc. En aquest sentit, aplica el Pla que treballa per a la protecció i conservació dels patrimonis; la recerca, educació i divulgació, i el desenvolupament sostenible.

L'àmbit territorial del Geoparc comprèn la comarca del Pallars Jussà, i els municipis de Baix Pallars (Pallars Sobirà), Coll de Nargó (Alt Urgell) i els de Vilanova de Meià, Camarasa i Àger, a la Noguera. Amb aquest increment, les quantitats aportades per la Diputació de Lleida són de 50.000 euros (2017), de 50.000 euros per a l'exercici 2018, i de 100.000 per al 2019.

Aprovat el projecte de millora de l'LV-7031 entre l'Albi i Cervià

La sessió també ha donat llum verda al projecte constructiu de condicionament, eixamplament i millora de la carretera LV-7031, en el tram entre els municipis de l'Albi i Cervià de les Garrigues, redactat pels serveis tècnics de la diputació. Ara s'iniciarà la tramitació administrativa tot i que encara no hi ha una previsió per poder licitar els treballs, que tindran un cost estimat de 2.155.635 euros, entre l'execució i l'expropiació de terrenys.

El Ple també ha avalat el conveni marc de col·laboració amb el Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida per a l'impuls de l'equipament, que comptarà una aportació de la diputació de 150.000 euros. Així mateix, s'ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Patronat de Fires de Mollerussa per a la realització d'activitats firals durant l'any 2019 per un import de 135.000 euros.

Agraïment a alcaldes i regidors

D'altra banda i a petició del PSC, la Diputació de Lleida ha volgut agrair la tasca duta a terme pels diferents alcaldes i regidors dels diferents consistoris lleidatans durant aquesta legislatura, el dia abans que es constitueixin els nous ajuntaments i en els quals molts dels electes locals no continuaran.

Perelló lamenta la cancel·lació del Doctor Music Festival

En acabar el Ple, la presidenta Rosa Maria Perelló ha lamentat la cancel·lació de la pròxima edició del Doctor Music Festival, però més enllà del fet que finalment no se celebri al Circuït de Montmeló ha lamentat que la promotora desistís de fer-lo al Pallars Sobirà i busqués una ubicació alternativa que, finalment, "no ha sortit bé". Perelló considera un "error" que Doctor Music "no presentés dins els terminis el projecte tal com calia" i que complís amb la normativa per poder dur a terme el festival als prats d'Escalarre i ha remarcat el suport de la diputació lleidatana al territori del Pallars després de l'anunci del trasllat "per les expectatives que tenien i que es van malmetre".

La presidenta de la Diputació de Lleida ha manifestat que el Pallars, si vol fer un festival, "té capacitat suficient per fer-lo i buscar les complicitats necessàries i professionals per fer-lo". "Quan una cosa la fas tu i no depens d'un altre, segur que s'arriba a bon port", ha assenyalat.

En aquest sentit, Perelló ha recordat que el pressupost del 2019 de la Diputació de Lleida preveia una partida de 400.000 euros per millorar les infraestructures dels municipis per tal de facilitar que el Doctor Music Festival es pogués portar a terme al Pallars però que aquestes també tinguessin una permanència en benefici del territori. Un cop anunciat el trasllat a Montmeló, la diputació lleidatana i després de parlar amb els alcaldes afectats, va expressar la seva aposta per invertir en sistemes tecnològics per poder preveure qualsevol incidència de crescudes de rius com ara la instal·lació de sensors. "Hem d'estar preparats, perquè si el festival s'ha de dur a terme al Pallars –en un futur-, hi ha tecnologia que pot avisar i pot ajudar a acomplir la normativa de seguretat que es pugui exigir", ha expressat Rosa Maria Perelló .

tracking