SEGRE

Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega gràcies al suport d'ERC, la CUP i el PSC

Alba Pijuan, nova alcaldessa de Tàrrega gràcies al suport de la CUP i el PSC

Alba Pijuan, nova alcaldessa de Tàrrega gràcies al suport de la CUP i el PSCSegre Tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alba Pijuan (ERC-MES) ha estat investida com a nova alcaldessa de Tàrrega amb un total de 10 vots procedents dels regidors republicans (5), de la CUP (3) i del PSC (2). D’aquesta manera, Pijuan ha arrabassat el càrrec a Rosa Maria Perelló, alcaldessa en els darrers dos mandats i guanyadora de les passades eleccions amb 7 regidors.

Pijuan governarà juntament amb la CUP mentre que el PSC només ha facilitat la seva investidura i no està previst que entri a govern.

La sala de plens del consistori s’ha omplert aquest migdia de gom a gom per presenciar l’acte d’investidura i de presa de possessió dels regidors, ja que fins ahir a última hora encara no estava clar qui seria la futura alcaldessa de la capital de l’Urgell. De fet, Pijuan es va convertir en alcaldable ahir al matí després de la renúncia d’Òscar Amenós, cap de llista d’ERC-MES, al·legant “motius personals”.

El nou ajuntament de Tàrrega ha iniciat l’onzè mandat des de la recuperació de la democràcia amb quatre forces polítiques a l’arc consistorial: JxCAT (7 regidors), ERC-MES (5 regidors), CUP (3 regidors) i PSC (2 regidors). En relació al mandat anterior, el consistori de Tàrrega incorpora 10 cares noves. D’aquestes, 9 s’estrenen com a edils per primer cop i 1 ja l’havia exercit anteriorment. Es tracta de Núria Robert (ERC-MES), que ja fou regidora entre els anys 2003-2007, i que es va convertir en edil ahir després de la renúncia a l’acta d’Amenós, ja que Robert era la número 6 de la candidatura republicana. El nou arc consistorial també presenta una novetat històrica significativa, ja que per primera vegada hi haurà més dones (10) que homes (7).

tracking