SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Sant Llorenç de Montgai demana més sòl per impulsar nous habitatges

Urbanisme avala un pla parcial per construir-ne seixanta d’unifamiliars per fases

L’última urbanització d’habitatges de Sant Llorenç de Montgai.

L’última urbanització d’habitatges de Sant Llorenç de Montgai.A. S. LL. M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Llorenç de Montgai, al municipi de Camarasa, té esgotat el sòl disponible per créixer i requereix sòl urbanitzable. Amb un cens actual de 190 persones no hi ha superfície per créixer i existeix un dèficit de parcel·les per a noves cases. L’ajuntament de Camarasa ha treballat durant l’últim any en la recuperació d’un antic projecte que va quedar truncat per la crisi del sector de la construcció, que preveia un creixement de la població “desproporcionat per a Sant Llorenç”, va explicar el regidor Víctor Garcia. “La nostra intenció ha estat reformular aquest projecte per permetre un creixement sostingut i que respongui a les necessitats reals.” La proposta ha rebut l’aval de comissió d’Urbanisme de la Generalitat després de modificar el projecte inicial i preveu un creixement per fases i sempre atenent la demanda real.

El pla parcial preveu la construcció d’unes seixanta habitatges en total, bàsicament de tipologia unifamiliar. No obstant, Urbanisme va sol·licitar que no es desenvolupés la totalitat del projecte i es fes per fases, precisament per adaptar-se a un creixement proporcional i sostenible.

En la primera fase es contempla la construcció de vint unifamiliars en parcel·les d’uns 120 metres quadrats i al costat d’una altra àrea residencial que hi ha a la carretera de l’Estació. En aquest sentit, Víctor Garcia va explicar que l’objectiu d’aquesta primera fase és ajustar-se a la previsió de creixement real de Sant Llorenç. “Fins que el primer sector no estigui urbanitzat, amb els habitatges construïts i venuts, no s’iniciarà la segona fase del pla parcial”, va assenyalar.

tracking