SEGRE

TÀRREGA

Alba Pijuan (ERC) pren l'alcaldia de Tàrrega a Perelló amb la CUP i el PSC

JxCat lamenta el “tripartit del 155” i Caro diu que el seu suport “no és un xec en blanc”

Foto de grup dels 17 edils que conformaran l’arc consistorial en el mandat 2019-2023.

Foto de grup dels 17 edils que conformaran l’arc consistorial en el mandat 2019-2023.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La republicana Alba Pijuan es va convertir ahir en la segona alcaldessa de la història de Tàrrega al prendre el càrrec a Rosa Maria Perelló amb 10 vots a favor d’ERC-MES, CUP i PSC, mentre que Perelló es va quedar amb els vots dels 7 edils de JxCat.

Un ple d’investidura que va omplir de públic la sala del consistori i va comptar amb moments de tensió i eufòria. En el seu primer discurs, la nova alcaldessa va recordar el seu avi i va instar els regidors “a recuperar l’esperit del primer ajuntament democràtic, del qual va formar part el meu avi”. Pijuan va destacar que “per primera vegada a la història l’ajuntament de Tàrrega estarà format per majoria de regidores”, un total de 10 dels 17 edils.

Per la seua part, Silveri Caro, del PSC, va reconèixer que en els últims dies havia rebut pressions de tot tipus i va fer una crida “al diàleg, a la negociació i a l’acord”. També va advertir que el seu suport al futur govern “no és un xec en blanc” i va destacar que “estarem atents per veure si el projecte cristal·litza”. Val a destacar que ERC-MES ha pactat amb la CUP mentre que el PSC només va donar el seu suport a la investidura, sense entrar al govern. L’edil de la CUP, Dani Esqué, va reconèixer que “hem assumit contradiccions per avançar”, amb referència a acceptar el suport dels socialistes, i va afegir que “sabem que la nostra decisió no és popular encara que les discrepàncies en política són legítimes”. Amb tot, Esqué va defensar que “els resultats de les eleccions van donar una victòria als partits independentistes i d’esquerres” i va defensar el “canvi per aconseguir una ciutat més oberta, inclusiva, participativa i respectuosa amb el medi ambient”.

Finalment, l’alcaldessa sortint i guanyadora de les eleccions, Rosa Maria Perelló, va criticar haver estat desbancada “pel tripartit del 155” i va defensar “la coherència i la fermesa” del seu partit, que la seua primera opció per governar “era Esquerra”, que els edils electes del partit van rebutjar. Segons l’exalcaldessa, “la prioritat de JxCat és Tàrrega mentre que l’únic objectiu d’altres és fer fora Perelló”.

tracking