SEGRE

LA SEU D?URGELL

Jordi Fàbrega, de JxCat, nou alcalde de la Seu amb els vots d'Esquerra

Governarà “amb màxima humilitat i honradesa” i ERC ocuparà l’alcaldia 21 mesos

Jordi Fàbrega, de Junts per la Seu, amb la vara d’alcalde després d’assumir ahir el càrrec.

Jordi Fàbrega, de Junts per la Seu, amb la vara d’alcalde després d’assumir ahir el càrrec.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, va ser proclamat ahir nou alcalde de la Seu d’Urgell. Va ser investit en el ple de constitució del consistori per al mandat 2019-2023 amb els cinc vots del seu grup i els quatre d’ERC, un acord de govern que van fer públic divendres amb l’objectiu de “garantir un mandat estable i ambiciós” per al municipi. El número u de la llista de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, va sumar els sis vots dels seus regidors i Xènia Antona, de la CUP, va comptar amb el suport dels seus dos representants. JxCat i ERC es repartiran l’alcaldia i Fàbrega serà alcalde durant 27 mesos i Francesc Viaplana (Esquerra) ho serà durant els 21 restants.

Amb una sala de plens que va quedar petita per donar cabuda al nombrós públic que va seguir la sessió d’investidura, entre els quals antics regidors de l’ajuntament, el líder de Junts va començar el discurs de la presa de possessió agraint el suport republicà i assegurant que governarà “amb màxima humilitat i honradesa”. Sobre l’acord de governabilitat, Fàbrega va destacar que “no serem dos partits en un govern ni un govern de dos partits”, “a partir d’avui som un únic govern per a la Seu i Cas-tellciutat”.

Per acabar, el nou alcalde va destacar l’“enorme oportunitat i fortalesa” per “iniciar un camí cap a un futur sense pesants motxilles plenes de rancor” i va oferir “mà estesa i diàleg permanent” a totes aquelles persones “que vulguin treballar en positiu”.

Des d’ERC, Viaplana va apostar per “posar les persones al centre de la nostra política” i es va mostrar satisfet que la formació republicana torni a entrar al govern.

Òscar Ordeig (Compromís) va criticar l’acord entre les dos formacions que l’ha deixat a l’oposició malgrat ser la llista més votada el 26-M. Ho va qualificar d’“oportunitat perduda per a l’ajuntament i per al consell” i va lamentar que “els que hem pujat en nombre de vots ens hàgim quedat igual”. Xènia Antona (CUP) va assegurar que treballaran “des de l’oposició més contundent i des de la col·laboració més pròxima quan toqui”.

tracking