SEGRE

CERVERA

Ple tens a Cervera per donar la majoria per governar a Junts

Pancartes i samarretes en contra del 155 entre el públic i entre els edils d’ERC/MES

Joan Santacana i els edils d’ERC amb samarretes contra el 155. Al centre, l’alcalde Ramon Augé.

Joan Santacana i els edils d’ERC amb samarretes contra el 155. Al centre, l’alcalde Ramon Augé.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una pancarta amb el lema “Junts x 155. El pacte de la vergonya” i la meitat de la sala de plens amb la samarreta “Stop 155”. Aquesta va ser la rebuda que van veure ahir els 13 edils de la Paeria a l’entrar a la sala de plens. Després d’asseure’s, també els edils d’ERC es van posar la samarreta “Stop 155”. La tensió estava servida. Tal com va anunciar ahir SEGRE, JuntsxCervera va obtenir els 7 edils que els donen la majoria amb el suport del PSC i de Solucions i Futur (SiF). ERC, la força majoritària a Cervera amb 4 edils, va obtenir al final el suport de la CUP, que inicialment van dir que no donarien. Amb tot, es van quedar amb 6 edils.

El mateix alcaldable d’ERC, Joan Santacana, va entregar la vara d’alcalde a Ramon Augé, que va manifestar que el seu objectiu era “donar continuïtat al treball realitzat per Ramon Royes”, i va afegir: “Des de l’equip de govern també defensarem els presos polítics malgrat governar amb el PSC.” La resta de formacions van dedicar gairebé tota la presentació a criticar o a defensar el pacte de Cervera. Així, Joan Santacana referint-se a Augé va manifestar que “vas anunciar a la campanya que no pactaries amb les forces que van donar suport al 155. Has enganyat la gent que et va votar”. Per la seua part, el portaveu del PSC, Raimon Fusté, va dir entre esbroncades que “el PSC governarà Espanya amb el suport d’ERC. Pel que veiem ara a la sala de plens, la gent d’ERC de Cervera s’ho han de fer mirar”.

Per la seua part, per a Joan Prat de SiF, “el que ha passat avui marcarà el mandat i em provoca desencant”. Va afegir que “en democràcia guanyen les majories. Ramon Augé ha aconseguit la majoria i serà un bon alcalde”. Finalment, Mireia Brandon de la CUP va ser l’única que va dedicar el seu parlament a expressar el seu projecte: “Som aquí per fer política municipal i de país”, i només una part a criticar el pacte de Cervera dient que Augé “va manifestar en campanya que portava els presos i exiliats al cap i al cor. Es va oblidar de dir que portava la cadira al cul”. S’ha de destacar que l’edil d’ERC Meritxell Ramon és amb 20 anys la més jove que ha tingut mai Cervera.

tracking