SEGRE

SUCCESSOS OFEGAMENT

Crític un adolescent de 14 anys a l'ofegar-se a la Granja d'Escarp

El menor, veí de la localitat, es trobava a les piscines municipals || Va ser evacuat en helicòpter pel SEM a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Vista de la Granja d’Escarp, on ahir va tenir lloc l’accident.

Vista de la Granja d’Escarp, on ahir va tenir lloc l’accident.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un adolescent de 14 anys va ser traslladat aquest diumenge en estat crític a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després de patir un ofegament a les piscines municipals de la Granja d’Escarp. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 15.30 hores, quan, per causes que es desconeixen, un menor veí del municipi que es trobava a les piscines del municipi va patir un ofegament. La ràpida actuació de la socorrista i del responsable del bar del recinte va permetre donar de forma immediata els primers auxilis al menor, que va ser tret de la piscina.

Fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques van assenyalar que l’adolescent va patir una parada cardiorespiratòria a causa d’estar submergit a l’aigua i que van poder reanimar-lo in situ. Fins al lloc es va traslladar una ambulància medicalitzada del SEM i un helicòpter, que va evacuar d’emergència el menor en estat crític a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’adolescent, que cursa primer d’ESO a l’institut de Seròs, va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

La socorrista i el responsable del bar van atendre de forma immediata la víctima

El succés va commocionar els veïns de la Granja d’Escarp, així com els pares i alumnes de l’institut de Seròs, que van traslladar els seus ànims a la família del menor. Fonts del consistori van ressaltar la ràpida actuació de la socorrista i del responsable del bar de les piscines, que van auxiliar de forma immediata la víctima dins de l’aigua. Després del tràgic incident, les piscines municipals van tancar al públic.

Fa gairebé un any, el 23 de juny de l’any passat, un nen de 6 anys de Tàrrega va morir ofegat a les piscines municipals de la capital de l’Urgell. El petit va ser trobat inconscient dins de l’aigua i, malgrat que usuaris i socorristes van intentar reanimar-lo, els serveis d’emergències no van poder salvar-li la vida. Un mes i mig després, un altre nen de 7 anys va morir a la piscina del Club Tennis de les Borges Blanques, un succés que va arribar al jutjat.

L’ofegament, la segona causa de mort infantil per accident Els ofegaments són la segona causa de mort infantil per accident i la majoria tenen lloc en piscines. Els experts recomanen com a mesures de prevenció extremar la vigilància i no confiar la seguretat dels menors als flotadors, que en alguns casos poden ser contraproduents. Precisament, l’últim ofegament d’un menor va passar fa dos setmanes a la platja de la Pineda. Una nena de 5 anys era a l’aigua amb un flotador i la força del vent la va empènyer mar endins. Els experts recomanen una armilla de seguretat o els braços d’un adult com a seguretat i evitar distraccions. Si hi ha un ofegament s’ha de treure el nen de l’aigua, trucar al 112 i fer les maniobres de suport vital que consisteixen a fer, sense parar, 30 compressions al tòrax i dos boca a boca.

tracking