SEGRE

Implanten un nou bus exprés entre Alpicat i Lleida

Entrarà en funcionament el pròxim 25 de juny amb un servei cada hora en els dos sentits i wi-fi gratuït

La presentació del bus exprés entre Alpicat i Lleida.

Implanten un nou bus exprés entre Alpicat i LleidaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde l’Alpicat, Joan Gilart, han presentat aquest dilluns la nova línia de bus exprés entre Alpicat i Lleida, que entrarà en servei el pròxim 25 de juny. El nou servei exprés.cat e4 incrementarà les freqüències i les prestacions de la línia actual.

Gavín ha destacat que els serveis exprés.cat “introdueixen un concepte nou de transport públic perquè defineixen un servei més atractiu, amb més qualitat i amb més freqüències per cobrir millor la demanda”. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha detallat que les línies exprés han permès incrementar els usuaris del bus en els territoris on s’han implantat en un 22% de mitjana. “El bus exprés és una aposta decidida del Govern pel transport públic, que millora la mobilitat i la qualitat de l’aire”, ha reblat.

L’alcalde d’Alpicat, de la seva banda, ha agraït la posada en servei del bus exprés, “perquè era una demanda del territori i hem aconseguit més freqüències i reforçat la parada de l’alta velocitat”.

Més freqüències

El nou bus exprés reforçarà les franges horàries de dilluns a divendres feiners amb 7 noves expedicions de manera que l’oferta actual passarà a ser de 17 serveis en sentit Lleida i 18 en sentit Alpicat. Així, s’aconseguirà que entre setmana la línia disposi d’una freqüència de pas d’un bus cada hora tant en un sentit com en l'altre. Del total d’expedicions d’entre setmana, 3 d’anada i 3 de tornada permeten la intermodalitat amb els serveis ferroviaris d’alta velocitat, així com d’altres serveis ferroviaris. Els dissabtes feiners l’oferta passa de 9 anades i 8 tornades a ser d’11 freqüències per sentit. A més, s’incorpora una nova parada a Hostal del Lluc – Urbanització, tant d’anada com de tornada.

Pel que fa als vehicles, n’hi haurà un que tindrà la imatge diferenciada de l’exprés.cat i que cobrirà pràcticament la totalitat de les expedicions. Els vehicles seran totalment accessibles i disposaran de Wi-Fi gratuït.

tracking