SEGRE

SUCCESSOS OFEGAMENT

Mor l'adolescent ofegat a les piscines de la Granja d'Escarp

El menor va morir ahir a Sant Joan de Déu, on havia ingressat diumenge en estat crític || Tres dies de dol al municipi i avui, dos minuts de silenci

Vista de les piscines municipals de la Granja d’Escarp, on va tenir lloc el tràgic succés diumenge.

Vista de les piscines municipals de la Granja d’Escarp, on va tenir lloc el tràgic succés diumenge.XAVI BOSCH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adolescent de 14 anys que es va ofegar diumenge al migdia a les piscines de la Granja d’Escarp va morir aquest dilluns a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on estava ingressat en estat crític. El menor no va poder superar les seqüeles patides per l’ofegament i finalment va morir ahir a la tarda a la Unitat de Cures Intensives del centre hospitalari. El tràgic succés va tenir lloc cap a les 15.30 hores de diumenge, quan, per causes que es desconeixen, el menor es va ofegar a les piscines municipals de la Granja d’Escarp, com va avançar SEGRE ahir.

La socorrista va treure el menor de l’aigua mentre el responsable del bar va acudir al CAP a buscar d’un desfibril·lador per poder reanimar la víctima. La ràpida actuació dels dos va ajudar els serveis d’emergències, que van atendre el menor al lloc dels fets i van seguir amb les tasques de reanimació fins que va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Fonts sanitàries van assenyalar que l’adolescent va tenir una parada cardiorespiratòria.

El tràgic succés va commocionar els veïns de la Granja d’Escarp, on vivia la víctima amb la seua família, que ahir es va traslladar al centre hospitalari per estar amb el menor. L’alcalde, Manel Solé, va assenyalar ahir que s’han decretat tres dies de dol al municipi i que avui està previst dur a terme dos minuts de silenci davant l’ajuntament de la localitat a les 12.30 hores per mostrar el suport i les condolences dels veïns a la família del menor mort. Se suspendran tots els actes oficials i les piscines municipals estaran tancades durant els tres dies de dol. Solé va reclamar que tots els equipaments d’aquest tipus tinguin un desfibril·lador, ja que “això va permetre que el menor arribés amb vida a l’hospital”.

La notícia també va causar una gran consternació entre els pares i alumnes de l’institut de Seròs, on el menor cursava primer de l’ESO. El centre va decidir suspendre la festa de final de curs, per la qual cosa el final de les classes s’ha avançat, ja que també han decretat tres dies de dol. Els professors van explicar ahir als alumnes el que havia succeït.

tracking