SEGRE

ENTREVISTA NOUS AJUNTAMENTS

Alba Pijuan: «Buscarem consensos amb l'oposició»

La nova alcaldessa de Tàrrega es mostra oberta al diàleg i no descarta acords amb el PSC, encara que afirma que no estarà al govern municipal

«Buscarem consensos amb l’oposició»

«Buscarem consensos amb l’oposició»SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va viure passar en menys de 24 hores de ser número 2 d’una llista a ser alcaldable i convertir-se en alcaldessa?

Són coses que passen, quan vaig decidir formar part d’aquest projecte com a segona de la llista ja tenia en ment possibles escenaris i estava disposada al que fos necessari per a la candidatura. Amb la renúncia d’Òscar Amenós vaig passar davant. L’aspecte bo va ser que vam fer una campanya en equip i hi estava molt implicada. Assumeixo el càrrec amb molta il·lusió i amb ganes de tirar la ciutat endavant.

És la primera alcaldessa republicana de la democràcia de Tàrrega.

Sí, i n’estic molt orgullosa i més encara tenint en compte que el meu avi va ser el primer regidor d’ERC, només n’hi havia un, del primer ajuntament democràtic després de la dictadura. D’ell em ve l’interès per la política.

Ha estat investida amb els vots a favor del PSC, fet criticat per alguns com Junts per Tàrrega, que l’acusa d’haver pactat amb els del 155. Com ho valora?

És fals. No hem pactat amb el PSC. El nostre pacte és amb la CUP i governarem amb la CUP. Durant la campanya electoral oferíem a la ciutat un canvi, i aquest passava per un canvi de govern. Malgrat tot, buscarem consensos amb l’oposició: fent referència a qüestions de país buscarem el suport de Junts per Tàrrega i creiem que el trobarem. En altres àmbits pragmàtics, és possible que puguem arribar a acords amb el PSC, que també aposta per un programa de caràcter més social.

Té actuacions prioritàries?

La neteja dels carrers i les places i el manteniment per fer una vida més agradable per a tothom. Últimament Tàrrega està molt deixada. Treballarem per dinamitzar el comerç i parlarem amb la gent, els agents socials i les entitats.

Millorarà la relació entre l’ajuntament i les associacions?

El teixit associatiu és el pilar de la societat a Tàrrega i hem de treballar conjuntament. És important que pugui tirar endavant la seua acció i hem de tenir una bona relació.

Hi haurà noves regidories?

No preveiem crear noves regidories encara que sí que les redistribuirem i reagruparem les diferents àrees de responsabilitat.

tracking