SEGRE

TRÀNSIT DELICTES

Denunciat un camioner begut i drogat a Tremp

El conductor va donar una taxa d’alcoholèmia que dobla el límit permès || També havia consumit marihuana i cocaïna

Imatge d’arxiu d’un control dels Mossos d’Esquadra.

Imatge d’arxiu d’un control dels Mossos d’Esquadra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un camioner que circulava pel municipi de Tremp, al Pallars Jussà, amb una taxa d’alcohol que doblava el límit permès i que, a més, va donar positiu en el test de drogues per consum de marihuana i cocaïna. La intervenció es va portar a terme dilluns a les 15.30 hores quan agents que feien un control d’alcoholèmia van donar l’alto al vehicle a la carretera C-1412B. El camioner va donar un resultat positiu de 0,33 mg/l a la prova d’alcoholèmia, quan el límit per als conductors professionals és de 15 mg/l, i la prova indiciària de detecció de drogues va determinar que també havia consumit marihuana i cocaïna. L’infractor és un home de 59 anys i nacionalitat espanyola que va ser imputat per un delicte contra la seguretat en el trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues. A més, els agents van instruir una denúncia administrativa després de trobar-li substàncies estupefaents. D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van immobilitzar el vehicle a l’espera que l’empresa propietària enviés un conductor substitut i el denunciat haurà de presentar-se davant del Jutjat d’Instrucció de Tremp quan sigui requerit.

La setmana passada, el jutge de guàrdia va decretar presó provisional per a un conductor que els Mossos d’Esquadra van detenir a l’autovia A-2 als Alamús després d’una persecució en què va causar dos accidents a les localitats d’Alcarràs i Alcoletge. L’infractor conduïa sota els efectes de la cocaïna i la marihuana i amb el permís suspès i retirat per la pèrdua de punts. Es tracta d’un veí de Lleida, de 31 anys i nacionalitat espanyola, que té una dotzena d’antecedents penals.

Els Mossos van denunciar l’any passat 334 xòfers per consum d’alcohol o drogues a Lleida

L’any 2018, la policia catalana va imputar un total de 754 conductors a les comarques de Ponent per delictes contra la seguretat en el trànsit, dels quals 334 van ser sorpresos amb límits que sobrepassaven el que està permès per la llei en consum d’alcohol (309) i drogues (25). Per la seua part, Trànsit va multar 3.258 conductors en alcoholèmies a les carreteres lleidatanes.

tracking