SEGRE

POLÍTICA LES NOVES INSTITUCIONS

Els alcaldes de Tremp, Os i Bellvís, candidats a presidir la Diputació

Pilar Cases, Estefania Rufach i Joan Talarn, en la terna d’Esquerra per dirigir la corporació || JxCat elegirà avui els seus nou escons i el PSC ja té els seus tres

Pilar Cases (ERC).

Pilar Cases (ERC).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estefania Rufach, alcaldessa d’Os de Balaguer; Joan Talarn (Bellvís) i Pilar Cases (Tremp) són els noms que estudia ERC per presidir la Diputació a partir del juliol després de la majoria d’onze dels 25 escons aconseguida el 26 de maig i mentre es negocia un govern de coalició amb JxCat (amb nou electes), que ha dirigit la corporació fins ara.

Rufach i Talarn són del partit judicial de Balaguer i Cases ho és de Tremp, on Esquerra ha aconseguit el diputat per primera vegada al desbancar l’antiga CiU. La formació republicana ja ha aprovat que la representin a la Diputació juntament amb Mercè Carulla (pel partit de Cervera); Helena Martínez, Ferran Accensi, Jordi Verdú i Regina Cairol per Lleida; Carlos Gibert (les Borges), Albert Bajona (Solsona) i Josep Ramon Fondevila (Sort).

Ferran Accensi, de Benavent, o Carles Gibert, de la Granadella, entre els representants d’ERC

En paral·lel, el PDeCAT ha convocat finalment per avui els regidors electes de JxCat als partits judicials de Lleida, Balaguer i Cervera perquè escullin els pròxims diputats provincials, mentre que els del partit de la Seu d’Urgell ho faran en les pròximes hores. La formació té previst presentar aquesta setmana a la junta electoral les credencials dels diputats i els consellers comarcals. El partit negocia al Segrià un pacte similar al de la Diputació de Lleida però amb presidència per al PDeCAT. L’alcalde de Maials, David Masot, és un dels noms que s’estudien per presidir-lo. A l’Urgell i la Segarra, en canvi, ERC podria aconseguir la presidència, encara que ha de comptar amb els suports del PSC i la CUP.

En aquest sentit, els quatre alcaldes d’ERC dels municipis més petits de la Segarra (Sant Guim de la Plana, les Oluges, Ivorra i Montoliu) han denunciat en una carta que l’executiva comarcal “els ha aplicat un 155” a l’hora d’escollir els pròxims representants al consell. Un acord de l’any 2018 els atorga la possibilitat de nomenar 3 dels 9 consellers d’ERC però demanen triar-ne un quart atesos els bons resultats d’ERC en aquestes localitats el 26 de maig passat.

Larrosa, entre les cares noves L’assemblea de regidors del PSC del Segrià i del partit judicial de Lleida va acordar dilluns designar l’exalcalde de Lleida Fèlix Larrosa i el nou primer edil de Torre-serona, Agustí Jiménez, com a diputats. El PSC va perdre un escó per Lleida, encara que van conservar el de la Val d’Aran, on es presenten en coalició amb Unitat d’Aran, el representant del qual serà Amador Marquès.

Pilar Cases (ERC).

Pilar Cases (ERC).SEGRE

Pilar Cases (ERC).

Pilar Cases (ERC).SEGRE

tracking