SEGRE

ESNOTICIA

FGC suprimeix el pas a nivell de Camarasa

Maquinistes procedents d’una empresa privada es preparen per suplir la marxa a Renfe de personal actual de la línia de la Pobla durant els propers mesos

El pas a nivell de la línia de la Pobla a Camarasa.

El pas a nivell de la línia de la Pobla a Camarasa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) preveu suprimir el pas a nivell de la línia de la Pobla a Camarasa aquest estiu. En aquesta línia hi ha 21 passos, dels quals 13 són amb barreres automàtiques, set amb semàfors i només el de Camarasa té senyalització fixa. Els esforços per reduir la perillositat dels passos a nivell han portat l’operadora a iniciar el concurs per canviar aquest, que es troba al camí de connexió entre Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de la Sal. El projecte preveu un pas inferior que connecta el camí de Vilanova de la Sal entre els dos costats de la via, amb la creació d’un pas alternatiu a l’actual encreuament amb un caixó subterrani. Implica rampes d’aproximació a la zona del caixó per minimitzar costos i modificar el traçat de la carretera de Vilanova de la Sal en uns cent metres. El pressupost de licitació és de 243.186 euros.

D’altra banda, quatre maquinistes procedents d’una empresa privada es preparen per suplir la marxa de personal de la línia de la Pobla a Renfe. Han iniciat el període de vuitanta hores de pràctiques necessari per conduir en aquestes vies després d’haver treballat a Captrain, antiga divisió ferroviària de Comsa, ara de la francesa SNCF. Fonts sindicals van assenyalar que aquests maquinistes han arribat després que FGC obrís un procés de contractació urgent per dotar de maquinistes de forma temporal el tren de la Pobla. El contracte, fins al mes de desembre d’aquest any i prorrogable fins al juny del 2020, es va oferir a diverses empreses del sector, entre les quals Captrain, segons les fonts. Val a recordar que FGC va externalitzar la conducció del Tren dels Llacs contractant l’empresa Alsa, i que ha iniciat la negociació d’un nou conveni per a la plantilla de la Pobla.

tracking